Bornova’ya 10 bin kişilik stadyum

  • 0
  • 555
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı DoğanlarStadyumu’nda yapım çalışmaları başladı. Teknik standartları ve ulaşım kolaylığıbakımından İzmir’in en önemli spor alanlarından biri olacak olan DoğanlarStadyumu’nun tribün temelleri atıldı. Stad 550 günde tamamlanacak. Stadınyapımına İzmir Büyükşehir Belediyesi de yüzde 50 oranında katkı sağlıyor 

BornovaBelediyesi UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu’nun yapımında proje veihale süreçlerini tamamladıktan sonra yapım işlerini de büyük bir hızlabaşlattı. Bornova Belediyesi, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı’ndankolaylıkla ulaşılabilen 10 bin seyirci kapasiteli yeni stadın tribün temelleriatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yapım bedelinin yüzde 50’sinikarşılayacağı Doğanlar Stadyumu 550 günde tamamlanacak. 

DoğanlarHurdacılar Sitesi’nin karşısındaki 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan21 bin 658 metrekare alanda yapılacak UEFA standartlarındaki Doğanlar Stadyumu2015 yılı başında tamamlanacak. Doğanlar Stadyumu’nda engellilerin sporkarşılaşmalarını izleyebilmesi için de altyapı düzenlemeleri yapılacak. 

Spor alt yapısına yatırım
  BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 5 yıldır ilçede amatör veprofesyonel spor dallarına verdikleri desteklerin karşılığını şampiyonluklar vemadalyalarla aldıklarını söyledi. Her yıl binlerce Bornovalıya spor imkanlarısunarak vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine de katkıda bulunmayıamaçladıklarını söyleyen Başkan Sındır, “İzmir’in en önemli ihtiyaçlarındanbirisi de yeni ve modern bir futbol idi. İzmir’in yeni stadyumunun Bornova’daolması gerektiğine karar verdik ve harekete geçtik. Ulaşım bakımından en kolayolacak noktayı seçip alanımızı belirledikten sonra proje ve ihale çalışmalarınıtamamladık. Yeni stadyumumuzun inşaat çalışmaları başladı ve hızla sürüyor”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv