Bornova’ya 40 milyon liralık yatırım

  • 0
  • 678
Bornova’ya 40 milyon liralık yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova ilçesinde başta sık sık arızalanan branşman hatları olmak üzere, yağmur suyu, kanal ve iletim hattı imalatlarını sürdürüyor. 40 milyon liralık yatırımla devam eden çalışmalar tamamlandığında, Bornovalılar sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 12 yılda 74 milyon liralık yatırım yaptığı Bornova ilçesinde yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Bir yandan yağmur suyu kanalları döşenerek pek çok mahallenin taşkın sorunu çözülürken, diğer yandan eskiyen içme suyu branşmanları yenileniyor; dere kenarları takılan korkuluklarla güvenli hale getiriliyor. Pek çok cadde ve sokakta alt yapı seferberliği sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, halen Bornova’da 20.2 kilometre uzunluğunda içme suyu iletim hattı, 16.3 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 16 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve Kaynak Suyu Dolum Tesisi ile birlikte 40 milyon 118 bin liralık yatırıma imza atıyor.

İşte İZSU Genel Müdürlüğü’nün Bornova’da sürdürdüğü yatırımlar:

İletim hatları

Bornova bölgesine yeni içmesuyu ana iletim hatları kazandırmak ve eskiyen hatları daha kaliteli ve uzun ömürlü Duktil font borularla yenilemek amacıyla 5.4 milyon liralık yatırımla 7.2 kilometrelik iletim hattı çalışmaları devam ediyor. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nde sürdürülen imalat çalışmaları yıl sonunda bitecek.

Gördes Baraj suyunu arıtarak kente verecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşaatını önümüzdeki ay tamamlayacak olan İZSU Genel Müdürlüğü, arıtmadan geçerek Bornova ve Buca bölgesine aktaracak iletim hattı yapımına da başladı. DSİ tarafından yapılan ve İZBETON tesisleri içinde yer alan su deposu ile Evka – 3 su deposu arasında Bornova Ankara Caddesi, 1273,  1202,  1301,  1201 sokaklar,  Cengizhan Caddesi, Naldöken ve Evka-3 güzergahını kapsayan iletim hattı çalışmaları 9.9 milyon liraya mal olacak. 2016 yılı Ocak ayı sonunda başlayan, 2017 yılı Mart ayında tamamlanacak iletim hattının uzunluğu ise 13 kilometre olacak. Hasal Ali Yücel ve Cengizhan caddelerinde devam eden çalışmalar 2017 yılı Mart ayında tamamlanacak.

Çamiçi ve Yukarı Mahalle kanala kavuşuyor
Eğridere Çamiçi ve Yukarı Mahallesi foseptikten kurtularak sağlıklı bir kanal alt yapısına sahip olacak. İki mahalleye 2.9 milyon liralık yatırımla 16 kilometrelik kanal hattı döşeniyor. Çalışmalar Kasım ayında tamamlanacak.

Taşkınlara son
Evka-3 ve Erzene Mahallesi’nde yağmursuyu taşkınlarını engellenmek 1.9 milyon liralık yatırımla 5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı yatırımı önümüzdeki Ağustos ayında bitecek.

Bornova İnönü Mahallesi’nde Barboros, Özdar, Şehit Mustafa, Ersoy, Turgut Reis ve Hürriyet caddelerini kapsayan bölgede 10 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşenirken, 8 kilometre uzunluğunda eskimiş atık su hatları da yenilenecek. 7.2 milyon liraya mal olacak çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve 2017 yılı Mart ayında tamamlanacak.

Erzene Mahallesi 35, 36, 58, 61, 62, 71 sokaklar ve Türkeli Caddesi’nde yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yağmur suyu kanalı hattı döşenecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar Eylül ayında tamamlanacak.

Naldöken Mahallesi 129/10, 129/24, 1237, 1237/1, 1237/2 sokakların taşkın sorununu çözmek için  yağmursuyu kanalı inşaatı için ihaleye çıkılacak. Bölgeye toplam 2 kilometrelik yağmur suyu hattı döşenecek.

İZSU’dan evlere kaynak suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Homeros Vadisi kaynaklarından gelen kaynak suları şişeleyerek “uygun fiyatla” İzmirlilerin evlerine taşıyacak, saatte 1500 damacana kapasiteli tesis kuruyor. Tesis 7.6 milyon liraya mal olacak.

İlçede ayrıca Bornova Çayı, Manda Çayı, Taşpınar, Üniversite ve Kandere derelerine 950 bin liralık yatırımla,  7.2 kilometre uzunluğunda korkuluk yapılıyor.

8.2 km.lik branşman hattı yenilendi
Bornova’da Kemalpaşa Mahallesi 5. Sanayi Sitesi, Kazım Dirik Mahallesi’nin Küçük Park bölgesi ve Keresteciler Sitesi’nin eskiyen ve kaçaklara neden olan şebeke ve branşman hatları yenilendi. Toplam 5 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 8.2 kilometre uzunluğunda branşman hattı yenilendi. Ayrıca abonelik ve yeni su taleplerine yanıt vermek için 3.5 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşendi. 3.2 milyon liralık yatırım yapıldı. 2016 yılı içerisinde Atatürk, İnönü, Kızılay, Erzene, Kazım Dirik, Mansuroğlu, Evka-3, Karacaoğlan, Işıklar ve Egemenlik mahalleleri ile ihtiyaç olan bölgelerde sık sık arızalara neden olan 10 kilometrelik şebeke yenilenecek.

12 yılda 74 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, 2004-2016 yılları arasında Bornova ilçesinde 74 milyon liralık yatırım yaptı. 141 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi, 93 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 56 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendi. 50 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapıldı. Yeni su kaynağı yaratmak için 13 adet su sondaj kuyusu açıldı. Köylere paket arıtma tesisleri kuruldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv