Bornova'ya çok yakışacak

  • 0
  • 865
Yazı Boyutu:

Türkiye’ye örnek olan projeler üreten Bornova Belediyesi Altındağ - Çamdibi Bölgesi'ne dev bir kültür merkezi yapıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır, iki kapalı salon ile bir anfi tiyatronun da yer alacağı kompleksin inşaatında incelemelerde bulundu. Projeyi 2013 yılı içerisinde bitireceklerini belirten Sındır, ''İlçemiz çok önemli bir kültür merkezi daha kazanacak'' dedi
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, temeli 2012 Kasım Ayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla atılan Altındağ Atatürk Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmaların planlandığı şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Sındır, özellikle Çamdibi - Altındağ Bölgesi'ndeki sosyal ve kültürel faaliyetler için önemli bir nokta olacak Kültür Merkezi'nin en kısa sürede bitirileceğini söyledi. Sındır, ''Atatürk Kültür Merkezi aynı zamanda Balkan Rumeli Kültürevi olarak da hizmet verecek.   Şu anda proje normal sürecinde devam ediyor. 2013 yılı Kasım'ında da bitecek ve hizmete açacağız'' diye konuştu.
 
5400 metrekare alana kurulacak merkezin zemin katında; 60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12’şer kişilik iki adet toplantı odası,  birinci katında; 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, iki adet 20’şer kişilik kurs odası ve  40 kişilik dil kursu salonu yer alacak. İkinci katında 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, iki adet yemek kültürleri odası bulunacak merkezin teras katına  ise 345 metrekarelik fuaye alanı yapılacak. Binanın en üst katına da 414 kişilik açık hava tiyatrosu inşa edilecek. 
Bölge halkı Koşukkavak Mahallesi'nde Abdi İpekçi Caddesi ile Kamil Tunca Bulvarı’nın kesiştiği alanda yapımı süren merkezde, hobi ve meslek edindirme kursları, tiyatro oyunları, seminerler ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv