Bornova’ya değer katacak proje

  • 0
  • 539
Bornova’ya değer katacak proje
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin tüm birimlerinin tek çatı altında toplanarak halka sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent yaşamına kaliteli bir kamusal alan kazandırılması için yapılan yarışmada dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerini törenle aldı. Birinci olan projenin ödülünü Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan birlikte veren Başkan Olgun Atila, bundan sonra kendilerine düşen görevin projeyi hayata geçirmek ve en kısa sürede kente kazandırmak olduğunu söyledi

Bornova Belediye Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’nın ödül töreni Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde yapıldı. Birinci olan projenin sahipleri Yüksek Mimar Orhan Esen, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan’la birlikte verdi. İkinciliğe layık görülen projenin sahipleri de ödülünü Başkan Atila’nın elinden alırken, üçüncü olan projenin ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe verdi. Törende 5 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Fikri hep birlikte oluşturduk
Hizmet yoluna ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışla çıktıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu süreçte aynı ilkelerle hareket ettik. Önce kendi içimizde tartıştık. Sonra üniversitelerimizle yani geleceğin mimarları ile bir yol yürüdük ve beyin cimnastiği yaparak ana fikri hep birlikte oluşturduk. Buradan başta 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi olmak üzere bize katkı koyan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Amacımız Bornovamıza yakışan daha modern, kendi enerjisini kendisi üreten ve geleceğe ışık olacak bir hzimet binası kentsel yaşam alanı yaratmak” diyen Başkan Atila, şu anki dağınık yapının hizmet kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti. Atila, “İnanıyorum ki bu bina bittikten sonra hizmet kalitemizi daha ileriye taşıyacağız. Aynı zamanda Bornovamıza, kent merkezindeki otopark sorununu da azaltacak yaşam alanı kazandırmış olacağız” diye konuştu. Yarışmaya 63 projenin katıldığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, bundan sonra kendilerine düşen görevin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile projeyi hayata geçirmek ve en kısa sürede kente kazandırmak olduğunu ifade etti.

İnsanımıza daha kaliteli hizmet sunulacak
Mevcut hizmet binasının Bornova gibi büyük bir ilçe için yetersiz olduğunu belirten Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, “Bundan sonra yapılacak şey; Bu proje bir an önce hayata geçirilmesi, Bornovamıza kazandırılması ve böylece insanımıza daha kaliteli hizmet sunulmasıdır. Emek veren herkese ve proje üreten tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma Jürisi Başkanı Özcan Uygur ise meslektaşlarına böyle bir proje üzerinde çalışma şansı veren Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ederek, “Biz bu görevi Bornova halkı adına titizlikle yürüttük” diye konuştu.

Konuklar ve proje sahiplerinin dereceye giren çalışmaların sergilendiği alandaki kokteylde de biraraya geldiği organizsayonda, ödül töreninin ardından gerçekleştirilen yarışma jürisinin yönetimindeki kolokyumda projenin detayları konuşuldu ve genel mimari sorunlar tartışıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv