Borulardan akan paralar nereye gidiyor! ?

  • 0
  • 997
Yazı Boyutu:

EBSOMeclis Başkanı’nın Büyükşehir belediyesinin en önemli kurumlarından biri olan İZSU’nunaldığı boruların çok çok pahalı olduğu, aynı işin 4 kat daha ucuzayapılabileceği, İzmirlinin parasının sokağa atılmaması gerektiği, yönünde ikaz veeleştirilerini hep birlikte okuduk. Sadece EBSO Meclis başkanı değil,  boru imalat sektöründeki diğer İzmirlisanayicilerde bu ihalenin yanlış olduğunu söylüyor.

ADRESE TESLİM İHALE Mİ YAPILIYOR?    
EBSO Meclis Başkanı’nın açıklamasında asıldikkat çekici husus, alınmak istenen boruların Türkiye’de sadece bir kişitarafından üretildiği ve adrese teslim ihale edildiği vurgusudur. Bu husus çokçok önemli ve hiç kimsenin geçiştiremeyeceği kadar da hassas bir konudur.
SayınKocaoğlu’nun bu iddialara açık ve net biçimde cevap verip, hem ilgilileri hemde İzmirlileri aydınlatması gerekirken, her zaman yaptığı gibi insanları ithameden, baskı kurmaya ve susturmaya yönelik cevaplar vermesi kabul edilemez.

HERKESİ BASKI VE KAVGA İLE SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR    
Eleştirilere ve önerilere tahammülü olmayan Kocaoğlu’nunverdiği cevaplarla, üstü kapalı olarak,  herkesi menfaat peşinde koşmakla itham etmesi,başka bir amacın mı var diyerek kişileri rencide etmesi,  aslında İzmir Büyükşehir belediyesininyıllardır nasıl beceriksizce yönetildiğini ve paraların nerelerde çarçuredildiğini kamuoyunun dikkatinden kaçırmaya yönelik gayretinden başka bir şeydeğildir.  

KRAL ÇIPLAK     
Bueleştirileri ve yanlış işleri yıllardır biz söylüyorduk. Siyasetçiler söylüyor,muhalefet yapıyorlar diye belki dikkate alınmıyor, yeterince etkili olmuyordu.Ancak şimdi İzmir’in önemli sanayicileri ve tarafsız iş adamları söylüyor.Artık İzmir de insanlar KRAL ÇIPLAK diyor.

İnsanlarkonuşmaya başlayınca, diğerleri de cesaret bulup konuşuyorlar. Şimdi de ÇelikBoru İmalatçıları Derneği 2010 yılında yapılan bir boru ihalesi ile belediyenin25 milyon dolar zarar ettirildiğini söylüyor.

Buihalede de dikkat çekici husus yukarıda bahsi geçen ihale gibi. Yani alımıyapılan borunun tek imalatçısı olması. İhaleye tek firma girebiliyor. İstediğifiyattan ihaleyi alıyor. Rekabet yok, kıyaslama imkânı yok. Oh ne ala memleket.Olan İzmirlinin parasına oluyor.  

Nedenve nereye akıp gittiği ile ilgili epeyce zaman tartışmalar devam edecektir.  Ortaya çıkan gerçek 2 ihale sonucunda İzmir’in32 milyon dolar parasının boruların içinden akıp gittiğidir.

İZMİRLİNİN HAKKINI SAVUNUYORUM    
Şimdi SayınKocaoğlu da bilsin ki biz İZMİRLİ hemşerilerimizin hakkını savunuyoruz. Bana daamacın ne, kimi savunuyorsun gibi cevaplar vereceğine;-İzmir’i, sivil toplumun sesine kulak vererekyönetmeli,
-İzmirli sanayiciyi dikkate almalı,dinlemeli,  İzmir’in parasının İzmir’dekalması için,  İzmirli üreticiyleçalışmayı tercih etmeli, hukuk içerisinde kalarak kentli sanayici veyatırımcıyı desteklemeli,
-İzmirlilerin ihaleye girmesini zorlaştıranşartnameleri hazırlayanlardan, adrese teslim ihale yapmakla itham edilenbürokratlarından hesap sormalı,-32 milyon doların hesabını vermelidir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv