Bosna’daki sel mağdurlarına İzmir’den 2. yardım atağı

  • 0
  • 1.173
Bosna’daki sel mağdurlarına İzmir’den 2. yardım atağı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bosna’da son yüzyılın en büyük sel felaketinin yaralarınınsarılması için harekete geçen İzmir Bosna Sancak Derneği, ikinci yardım atağınıbaşlattı. İzmir Valiliği’nin izniyle başlatılan kampanyada bir tır dolusuyardım malzemesini sel felaketinin en çok yaşandığı bölgelerden bir tanesi olanMaglaj kentinde Türk Kızılayı ile birlikte dağıtan Dernek Başkanı Abdullah Gül,ikinci yardımı da Ramazan Bayramı öncesi ulaştırmak istiyoruz” dedi.

 
 
İlk yardım kampanyalarını kuru gıda ve kullanım eşyalarınayönelik yaptıklarını belirten Bosna Sancak Dernek Başkanı Gül “ İzmirliailelerden büyük destek gördük. Bornova Belediyesi, Gaziemir Belediye, MenemenBelediyesi gibi kurumlar da bizlere destek oldu. Dernek yöneticilerimiz veBornova Eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da katılımları ile birliktesel felaketinin yaşandığı yerleri gezdik. Evleri yok olan aileler hala çokperişan bir durumda. Tüm yardım severlere bir çağrı daha yapıyoruz. İmkanlarınızölçüsünde sunacağınız katkılarla yardım araçlarımızı bayramdan önce Bosna’yaulaştıracağız. Dağıtımlarımızı Türk Kızılay’ı ile birlikte gerçekleştiriyoruz.Bornova Belediyesi’de bizlere araç sağlıyor. Kardeşlerimizin sıkıntılarına çareolmak istiyoruz. Dayanışma böyle günlerde belli oluyor” dedi.
 
 
TOPLANACAK YARDIMLAR

İzmir Bosna Sancak Derneği’nin Çamdibi’ndeki merkezdebaşlatılan yardım kampanyasında Bosna’dan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçmalzemesi listesi hazırlandığını belirten Gül “ Çekyat, halı, oturma grupları,elektrikli fırın, buzdolabı, sehpa, karyola, yatak vb  mobilya grupları göndereceğiz.  Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Yardımseverhemşerilerimizin ilgisini bekliyoruz” dedi.

Yardımlar İçin:  Ziraat Bankası  Hesap No:67730894-5003  Altındağ/İZMİR ŞUBESİ

Dernek irtibat telefonu : 232-457 67 68

Abdullah Gül Cep: 0532-725 97 64


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv