Bostanlı kıyıları göz kamaştırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı kıyılarında yapılan düzenleme, bölgeye yepyeni bir çehre kazandırdı.

  • 0
  • 727
Bostanlı kıyıları göz kamaştırıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı kıyılarında yapılan düzenleme, bölgeye yepyeni bir çehre kazandırdı. Bostanlı Deresi'nin denizle buluştuğu kesim rekreasyon alanı olarak düzenlenirken, dere üzerinde kurulan yaya köprüsü, ahşap kaplamalı gün batımı platformu, şezlonglar ve özel kent mobilyalarıyla Karşıyakalılar yeni bir buluşma adresine kavuştu.  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez kıyılarını yeniden düzenleyerek kentlileri denizle daha fazla buluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Bu kapsamda yapılan Bostanlı Deresi Yaya Köprüsü ve Bostanlı Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi 1. Etap çalışmaları tamamlandı. Yapılan düzenlemelerle bölgenin çehresi değişirken alan şimdiden yeni bir buluşma noktası haline geldi.
 
“Günbatımı Platformu”nda akşam keyfi 
Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan proje kapsamında 37 bin m² alanda çevre düzenlemesi yapıldı. Bostanlı Deresi üzerinde 46 metre uzunluğunda, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü inşa edildi. Bölgeye görsel anlamda zenginlik katan bir diğer uygulama ise zemini ısıl ahşap malzeme ile kaplanan “Gün Batımı Platformları” oldu. Bu alanda suni bir tepe oluşturularak ağaçlandırıldı, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebildiği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratıldı. Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda fıskiyeli bir havuz ve küçük etkinliklere imkan veren bir de meydan oluşturuldu. Bostanlı deresi içine ise yüzer bir platform yapıldı.
Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ile oturma birimleri yerleştirilerek yeni kullanım alanları oluşturuldu. Yaya yolu boyunca kent mobilyaları, bitkisel peyzaj, genel ve dekoratif aydınlatmalar yapıldı.
Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenirken, mevcut “Bisim” park alanının büyütülerek kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edileceği bildirildi.
 
Engelli çocuklar da unutulmadı
Bostanlı sahilindeki proje kapsamında, her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı oluşturuldu. Çocuk oyun parkında çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, trambolin, denge elemanları, salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli gibi oyun elemanları ve oturma grupları yer alıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi Yaya Köprüsü ve Bostanlı Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi’nin Bostanlı Balıkçı Barınağı'na kadarki bölümü kapsayan 2. Etabı için de bu yıl ihaleye çıkacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv