Bu akşam kalpler bir oldu

İzmir sanat, spor, siyaset ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri  kapsamında Hilton İzmir’de ünlü modacı Siren Ertan ve erkek modasına yön veren Damat’ın kıyafetleri ile podyuma çıktılar.

  • 0
  • 1.465
Bu akşam kalpler bir oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir sanat, spor, siyaset ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri  kapsamında Hilton İzmir’de ünlü modacı Siren Ertan ve erkek modasına yön veren Damat’ın kıyafetleri ile podyuma çıktılar. Alev Çakaloğlu, Aslı Önder, Melis Akman, Nesligül Sarıgözoğlu, Özlem Akgerman, Seda Ertan Tezol, Sinem Özusta, Şela Habif, Tuğçe Akman, Yüksel Ak, Özge Kural, Oğuz Özkardeş, Yalım Temizocak, Necati Ateş, Alphan Veryeri, Başar Karcıoğlu, Mesut Sancak, Bülent Akgerman, Hakan Akman, Olivier Vetter, Ersin Tezol, Temel Aycan Şen profesyonel mankenlere taş çıkardı.  Defilenin koroografisini Rönesans Ajans Akif Örük üstlendi.
Folkart, Siren Ertan İstanbul, Damat Ceremony, Sunshine Band, Hilton İzmir, Diva, Jolie Davet Organizasyon, Ajans Rönesans, RS Ses ve Işık Sistemleri, Fotoğrafçı Metin & Serdar ve DJ. Morris’in desteğiyle hayata geçirilen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu Volkan Severcan’ın üstlendiği gecenin geliriyle İzmir’in köklü sağlık kuruluşlarından Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Taşınabilir Kalp Tarama Cihazı” ihtiyacı ihtiyacı karşılanacak.  

PROJENİN ÖNCÜSÜ: FERAH SANCAK
“Kalplerimiz Bir” etkinliğinin öncülüğünü daha öncede sosyal sorumluluk projelerine imza atan Ferah Sancak üstlendi. Projenin ortaya çıkma nedenini anlatan Ferah Sancak, çeşitli kalp rahatsızlıkları nedeniyle çocukların ani kalp krizleri sonucunda yaşama veda ettiklerine dikkat çekti. “Çocuk yaşta kalp krizi geçirme” olaylarını son yıllarda çok fazla duyduklarını ve gördüklerini anlatan Sancak, bu tür olumsuzlukların önlenmesi için arkadaşları ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdiklerini açıkladı.

Sancak, “Çocuk yaşta kalp krizi riskini en aza indirmenin ön koşulu erken tanı. Tüm hastalıklarda olduğu gibi özellikle kalp hastalıklarında erken tanı ciddi önem taşıyor. Bizde taşınabilir kalp tarama cihazları ile bu soruna çare bulunması yolunda bir adım atmak istedik. Hem okullardaki sağlık taramalarında hem de hastanedeki acil durumlarda hızlı ve doğru tanı konulabilmesine katkı sağlamak istedik” dedi.

“Kalplerimiz Bir” isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Ferah Sancak, şöyle devam etti: Bugünün küçüğü, yarın büyüğü olan güzel yürekli miniklerimiz geleceğe sağlıkla bakabilsin diye özel bir geceye imza atmak istediklerini dile getiren Sancak konuşmasına şöyle devam etti:  Geliri İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne aktarılacak bir etkinlik planladık.  İzmir’de yaşayan ve bu kente gönül vermiş insanlar olarak, minik yüreklere umut olacak bir etkinliğe imza atacağız.  Minik yüreklerin ihtiyacı olan ‘Taşınabilir Kalp Tarama Cihazı’ ile çocuklarımız için “KALPLERİMİZ BİR” diyeceğiz” diye konuştu.
BUVAK Başkanı Dr. Ülkü Karlı Vakıf ile, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk kardiyolojisi Doçenti Uzm Dr Murat Muhtar Yılmazer ise alınacak cihaz ile ilgili konuklara bilgi aktarımı yaptı.
Gece; Sunshine Band’in birbirinden güzel ve hareketli müzikleriyle sürdü.   
 
TAŞINABİLİR KALP TARAMA CİHAZI NEDİR?
Renkli Doppler Ekokardiyografi Cihazı bir cep telefonu büyüklüğünde, birçok işlevi olan portatif kullanışlı bir cihaz. Bu cihazı doktor kolaylıkla yanında taşıyarak acil olarak istenen konsültasyonlara zaman kaybı olmadan gidebilir. Bu nedenle oluşabilecek hayati gecikmelerin önüne geçilebilir. Çocuk yoğun bakımda yatan hastalarda da pratik ve küçük olmasından ötürü hasta başında kolaylıkla kullanılabilmektedir. Bununla birlikte okul taramalarında ek başka bir cihaz gerektirmeden kolaylıkla kullanılabilir. Birçok çocuğa ulaşılıp ekokardiyografik inceleme yapılıp kalp hastalıklarının erken dönemde tanısının konulabilmesini sağlayabilmektedir. Hem kullanımı kolay hem de acil hastalara zaman kaybı yaşanmadan tanı koyulabilmesi sebebiyle oldukça kullanışlı ve efektif bir cihazdır. Bu nedenle bu cihazın bulunması hastalar açısından büyük fayda getiriyor.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv