Bu başarı ne ilk ne de son olacak

  • 0
  • 451
Bu başarı ne ilk ne de son olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Serbest Bölgeler Şehri Olarak İzmir” sempozyumunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in büyüme başarılarının devam edeceğini belirterek, “Kentimiz 2010 yılından beri rakamlarla tutulabilir, değerlendirilebilir bir şekilde büyüyor. Bu başarı ne ilk, ne de son olacak” dedi.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), ülkelerin ekonomisine büyük katkı koyan serbest bölgeler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla  “Serbest Bölgeler Şehri Olarak İzmir” sempozyumu düzenledi. ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Güçlü, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu yaptı.

Brookings Enstitüsü’nün yayınladığı raporda İzmir’in 300 metropol arasında en hızlı gelişen 2. kent seçilmesine vurgu yapan Başkan Kacaoğlu, “Bu rapordan sonra kızılca kıyamet koptu. Eleştirilmesi doğaldır. Ama İzmir 2010 yılından beri rakamlarla tutulabilir, değerlendirilebilir bir şekilde büyüyor. Bu başarı ne ilk, ne de son olacak. Bundan önce 2011 yılında dördüncü, 2013 yılında altıncı en hızlı büyüyen kent oldu. Bu kentin belediye başkanı, 2012 yılında dünyada ‘ayın belediye başkanı’ seçildi. Bu kentin belediye başkanı, 2014 yılı dünyada ‘yılın belediye başkanı’ sıralamasında 2000 metropol içinde ilk 25’e girdi. İzmir’in büyümesinde herkesin payı var. Tüm İzmir’in başarısı” diye konuştu

Ülke olarak büyümek için ekonomimizin nicelik ve nitelik açısından gelişmek zorunda olduğunu, İzmir’in bu gelişmenin liderliğini yapacak güce sahip olduğunu ifade eden ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü ise, “Organize sanayi bölgeleri ve teknoparkların yanı sıra serbest  bölgeler de çok büyük önem taşımaktadır. Serbest bölgeler ekonomik ve toplumsal gelişimde de önemli bir araçtır. Bu önemli aracı tüm yönleriyle tanımak için bu toplantıyı düzenledik. En başarılı serbest bölge uygulamasını gerçekleştiren İzmir bundan sonraki gelişmelerde de önemli rol oynayacak” diye konuştu.

İzmir’in serbest bölgeler şehri olmasını istediklerini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da, ESBAŞ’ın dünyadaki benzerlerine uygun konumda olduğunu hatırlatarak, 2014 yılında en hızlı büyüyen 2. kent olmasında gösterdiği katkılardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv