Bu başarı peri masallarını kıskandırır

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, gençlerin karanlık dehlizlerde kaybolmasına izin vermeden onların yollarını açmanın yetişkinlere düşen en büyük görev olduğunu söyledi.

  • 0
  • 592
Bu başarı peri masallarını kıskandırır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, gençlerin karanlık dehlizlerde kaybolmasına izin vermeden onların yollarını açmanın yetişkinlere düşen en büyük görev olduğunu söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2. İnsan Kaynakları Zirvesi: Fark Yaratanlar başlıklı etkinlikte gençlere seslenen Öztürk, kendi hikâyelerinin peri masalı olmadığını, öğretmen çiftin el birliğiyle, omuz omuza çalışarak, 11 yıldır müşteri memnuniyetinde birinci olan Türk sermayeli OPET’i kurduklarını kaydetti.

Türkiye’ye yerli şirket kurma ve en iyisini yapma sözüyle yola çıktılarını belirten Öztürk, “Başarı öykümüzün anahtarı önce benzin istasyonu değil, önce insan vizyonundan geliyor. Biz sektöre girinceye dek akaryakıt istasyonları araçlar için çalışıyormuş. Ama biz aracı kullanana hizmet vermeye başladık. İnsanlarımız bunu fark etti” dedi.

‘Yaşayan projeler Üretiyoruz’
Sosyal sorumluluk projelerinin dikkat çektiğini, ilk projeleri temiz tuvalet kampanyasıyla 9 milyon kişiye ulaştıklarını, bugüne kadar 100 milyon doların üstünde harcama yaptıklarını bildirdi. Kendisinin de köyde yetiştiğini, köylerin 50’lili yıllardaki gibi kaldığını ifade eden Öztürk, Çanakkale – Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirdikleri “Tarihe Saygı” projesiyle köyleri ve tarihi alanları düzenlediklerini, 2006 yılından bu yana projeye 30 milyon dolar aktardıklarını belirtti.
Öztürk, “Projelerimiz sonlanmıyor. Yaşayan ve sürekliliği olan projeler hayata geçiyoruz. İstasyonlarımızı yeşillendiriyoruz ve takibini yapıyoruz. Uluslararası teklifler alıyoruz. Mekke, Medine, Riyad’da temiz tuvalet kampanyamızla ilgili eğitimler verdik. Türkiye’de tuvalet sorunu büyük ölçüde kalmadı. Türk Standartlar Enstitüsü’nün tuvalet standartlarını belirledik” diye konuştu.

‘Gençler cesur olmalı’
Gençlere destek olunmasını isteyen Öztürk, “Gençleri çok seviyorum. Anlamaya çalışıyorum yine de yüzde yüz anlıyorum diyemem. Onları, yaşamın karanlık dehlizleri arasında yollarını kaybolmalarına izin vermeden hedeflerini doğrultusunda ilerlemeleri sağlamalıyız” dedi.
 
‘Girişimcilik yaşamak, hissetmek, yapmaktır’
Kendilerinin çocuklarından çok şey öğrendiğini, fikirlerin uçuşmasından mutluluk duyduğunu kaydeden Öztürk,  şunları söyledi:
“Eğer çocuklarım olmasaydı belki yurtdışına daha geç bir süreçte çıkardım. Belki çocuklarımın geleceğini düşünmek zorunda olmasaydım bu kadar çalışmama gerek olmazdı. Girişimcilik aslında yaşamaktır. Yani hissetmek, hissettiklerini yapabilmektir. Ben bu cesareti çok kişide görüyorum. Elbette engeller çıkacaktır. Suyun önüne engel koyduğunuzda o engel küçükse su engeli çok kolay aşar. Engeli daha da yükseltirseniz, su olduğu yerde güçlenir, güçlenip o engeli aşar. Onun için ufak tefek engellere takılıp da yolumuzdan vazgeçmeliyim. Girişimcilik bana göre cesarettir.”

‘Kadınlar eğitim almalı ve çalışmalı’
Zamanın hızla geçtiğini ve değişimin gerisinde kalınamayacağına dikkat çeken Öztürk, tarihe, büyüklere saygı gibi bazı değerlerde tutucu olunması gerektiğine inandığını bildirdi. Atatürk’ün en büyük hayranlarından biri olduğunu, kadınla erkeğin iki cinsten oluştuğunu ancak kadınların her işi yapabildiğini vurgulayan Öztürk, kadınlara şu tavsiyelerde bulundu:
“Erkeklerin yaptığı her işin kadınların da yapabildiğini düşünüyorum. Yeniden dünyaya gelecek olsanız kadın olarak mı gelmek isterdiniz, diye soruyorlar. 100 kez dünyaya gelsem yine kadın olarak dünyaya gelmek isterdim. Özgecanlara, araçlarda tekmelenen, öldürülen, evlere kapatılmak zorunda kalanlar, erkek baskısıyla sokağa çıkamayan kadınlarımıza üzülüyorum. Bunun yanında kendimi çok şanslı hissediyorum. Düşündüklerini yapma fırsatı bulabildiğim için çok mutluyum. Bunun nedeninin çalışan kadın ve aynı zamanda eğitim görmüş olmama bağlıyorum. Kadını değiştirecek olan en temel şey eğitim. Onun için kadınlar için eğitim erkeklerden daha önemli. Kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum. Bayilerimize de kadın pompa görevlisi almaları yönünde tavsiyelerde bulunuyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv