Bu bayram, bizim bayram

  • 0
  • 840
Bu bayram, bizim bayram
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü, 92. yılında büyük bir coşkuve heyecanla kutlanacak. Zafer Yürüyüşü, konserler, spor müsabakaları, feneralayı ve Türk Yıldızları'nın gösterisi, İzmir’de tam bir “bayram havası”estirecek.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü, BüyükşehirBelediyesi tarafından düzenlenen çok renkli bir programla kutlanacak. Kurtuluş,5 güne yayılarak farklı organizasyonlarla kutlanacak.

 

Spor şenliğine dönüşecek

Kutlamalar 6 Eylül Cumartesi günü, açık havada yapılacak"Masa Tenisi Turnuvası" ile başlayacak. Saat 18.00'deki etkinlikGündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek, ödül töreni ise aynı gün 20.00'de olacak.

Cumartesi günü ayrıca, saat 19.00'da Konak Meydanı SaatKulesi'nden başlayarak Gündoğdu Meydanı'nda tamamlanacak şekilde "9Eylül'ü birlikte kutluyoruz" sloganıyla "Bisiklet Turu"gerçekleştirilecek. Turun bitimimden sonra ise Gündoğdu Meydanı'nda DİR RitimGrubu İzmirlileri coşturacak.

7 Eylül Pazar günü bir başka spor etkinliği düzenlenecek."9 Eylül Yarı Maratonu" saat 09.00’da Bornova Belkahve’denbaşlayacak. Konak Meydanı Saat Kulesi önünde son bulacak.

 

Gençler için

Pazar günü saat 20.30’da ise Gündoğdu Meydanı'nda"İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Konseri" düzenlenecek.

8 Eylül Pazartesi günü, 19.30'da İzmirliler yine GündoğduMeydanı'nda olacak. DJ Hande Kaya ve Ritim Show, İzmirlilere kurtuluş coşkusuyaşatacak.

 

92 yıldır aynı coşku

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artıkgelenekselleşen Zafer Yürüyüşü, 9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakoluönünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej, AnafartalarCaddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteliönünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Burada çelenk sunumu gerçekleştirilecek.Saat 10.30'da Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşu canlandırılacak. Kente girentemsili süvari birlikleri Türk Bayrağı’nı İstiklal Marşı eşliğinde göndereçekecek. Saatler 11.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanındaki törenlerbaşlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun halka hitabenyapacağı konuşmanın ardından, "Kent Orkestrası" dinletisi olacak veprogram halkoyunları, şiir ve müzik dinletileriyle tamamlanacak.

 

Türk Yıldızları sahnede

9 Eylül akşamı ise kutlamalarının en renkli anlarıyaşanacak. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nıngösterisi sergilenecek. 9 Eylül’le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü saat20.30’da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar gerçekleştirilecek.Saat 21.00'de Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası ile SeldaBağcan, burada İzmirlilere unutulmaz bir konser verecek. Kurtuluş coşkusu,havai fişek ve ışık gösterileri ile renklenecek. 10 Eylül günü ise İzmirBüyükşehir Belediyesi'nin "9 Eylül Resepsiyonu" gerçekleştirilecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

Arşiv