Bu gün, Ustaya Saygı’nın konuğu Işılay Saygın

  • 0
  • 1.651
Yazı Boyutu:

İzmir’e emeği geçen, iz bırakan ve isimleribelleklere kazınan ustalarını saygı ve vefayla konuk eden Usta’ya Saygı, bu gün (21Kasım) Işılay Saygın için gerçekleşiyor.  

Konak Belediyesi’nin düzenlediği vefa etkinliği ‘UstayaSaygı’nın kasım ayı konuğu,  Türkiye’deilklere imza atan Devlet eski Bakanı, Buca’nın unutulmaz Belediye Başkanı,sivil toplum kuruluşu önderi, siyasetçi ve mimar Işılay Saygın olacak. Bugünedek basın, sanayi, spor, sağlık, siyaset ve yazın dünyasından onlarca ustayıkonuk eden ‘Ustaya Saygı’ bu kez Türk kadınının sınırsız dünyasının,  gücü ve başarısının simge ismi IşılaySaygın’ı sevenleriyle buluşturacak. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür veSanat Merkezi Benal Nevzat Salonu Işılay Saygın’ı görmek, ona sevgisini dilegetirmek isteyenlerle dolacak. Usta’ya Saygı, bu gün 18.30’da başlayacak. 
 
Işılay Saygın:
Dokuz Eylül Üniversitesi mimarlık mezunu IşılaySaygın henüz 26 yaşındayken Buca Belediye Başkanı olarakgörevegeldi. 1973 yılında seçildiği belediye başkanlığını iki dönem yürütürken 12Eylül 1980 darbesinde görevden alındı. Sonraki iki yıl boyunca mimar olarakçalıştı. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak beşdönem İzmir Milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlk KadınBayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye BüyükMillet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği  görevlerinde bulundu. 51 ve 52. TürkiyeCumhuriyeti Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve İlkKadın Çevre Bakanı, 53. TürkiyeCumhuriyeti Hükümeti'nde İlk Kadın TurizmBakanı, 54. ve 55. TürkiyeCumhuriyeti Hükümeti'nde ise Devlet Bakanı olarakgörev yaptı. 25’in üzerinde dernek, birlik ve vakıf üyesidir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv