Bu gurur Bornova’nın

Alt yaş gruplarında son üç yılda bir Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye üçüncülüğü kazanan Bornova Belediyespor Hentbol Şubesi, Milli Takımlara verdiği oyuncularla da büyük gurur yaşatıyor.

  • 0
  • 551
Bu gurur Bornova’nın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alt yaş gruplarında son üç yılda bir Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye üçüncülüğü kazanan Bornova Belediyespor Hentbol Şubesi, Milli Takımlara verdiği oyuncularla da büyük gurur yaşatıyor. Son olarak Yeşil-beyazlı 4 oyuncusu Ayyıldızlı ekibin U17 takımının Ankara’daki kampına katıldı. Bornova Belediyesi’nin gururlandıran diğer bir isim başarılı sporcuları yetiştiren Arzu Gerçek. O da yine Ankara’daki kampta U19 Milli Takımı’nın antrenörü olarak görev başında.
 
2015 yılında Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, 2016 ve 2017 yıllarında ise Küçükler Türkiye üçüncüsü olarak İzmir’in gururu olan Bornova Belediyesporlu hentbolcuların başarısı, Milli Takım ile taçlandı. Yeşil-beyazlı oyunculardan
Esra Söğüt, Zara Sidal Zengin, Nazlı Güner ve Benginur Nişancı, U17 Yıldız Kız Hentbol Milli Takımı’na çağrıldı. Başarılı sporcuları yetiştiren Bornova Belediyespor Antrenörü Arzu Gerçek ise U-19 Kadın Milli Hentbol Takımı’nda görev yapıyor.
 
Avrupa Şampiyonaları’nda ter dökecekler
 
Milli Takımın Ankara’daki kampına katılan 4 genç oyuncu, 3-11 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 17 Yaş Kadınlar Avrupa Şampiyonası II. Klasman müsabakalarında Milli Forma için ter dökecek. Antrenör Arzu Gerçek de U-19 Kadın Milli Hentbol takımının 15-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Litvanya'da katılacağı Avrupa Şampiyonası II. klasman maçlarında görev başında olacak.
 
Sporcularımız Bizleri gururlandırıyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’ya Milli gurur yaşatan tüm sporculara ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Belediye olarak asıl amacımız; geleceğin sporcularını yetiştirmek ve daha çok insanımıza daha iyi şartlarda spor yaptırmak olsa da böylesi başarılar göğsümüzü kabartıyor. Hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv