Bu hikayeye yürek dayanmaz!

  • 0
  • 668
Bu hikayeye yürek dayanmaz!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri eşiyle ayrı yaşayan Dilşah Sevindik (20)  1.5 yaşında ve 3 aylık olan iki çocuğunu evlerinde yarı aç bir halde buldu. 20 metrekarelik evde hayat mücadelesi veren Sevindik ailesi üyeleri belediye ekipleri tarafından ilk önce hastaneye götürülerek kontrolden geçirildi. Genç anne, “Dururumuz çok kötü. Yarı tok yarı açız. Hiçbir güvencemiz yok. Yeni doğan çocuğum bir gün hiçbir şey yemedi. Hayırsever vatandaşlardan destek istiyorum” dedi.

2002’de babasını kaybeden Dilşah Sevindik’in hayatı bu tarihten itibaren değişti. Öz annesi tarafından, “sana bakamam” diyerek yedi yaşındayken Seferihisar’da yetiştirme yurduna verilen küçük kız, 13 yaşından itibaren ablasıyla yaşamaya başladı. 16 yaşında görücü usulüyle Ali Sevindik (30) ile nişanlandı, reşit olmadığı için 18 yaşında nikahlandı. Bu sırada Hüseyin (1.5) ve üç ay önce Baran dünyaya geldi. Çiftin araları geçim sıkıntısı nedeniyle bozulunca baba evi terk etti. Genç anneni ve evlatlarının geçim sıkıntısı ve zorlu hayat mücadelesi başladı.

20 METREKARE EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahahallesi 1619 sokakta 20 metrekarelik bir tek göz odalı evde iki çocuğuna bakmaya çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Dilşah Sevindik, hayatına komşuların yardımıyla sürdürüyor. Genç anne, evine ekmek alacak para bulamadığı için çoğu zaman aç gezen ailenin yeni üyesi üç aylık Baran’a mama bile alamadı. Kısa süre önce ise minik Baran’ın bütün vücudu kabardı. Genç anne çocuğunu hastaneye getirecek parayı bulamadığı için hiçbir şey yapamadı.

BAYRAKLI BELEDİYESİ YARDIMLARINA KOŞTU
Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ekipleri geçtiğimiz günlerde rutin kontrol sırasında Sevindik ailesinin evinin kapısını çaldı ve inanılması güç manzarayla karşılaştı. Ekipler, açlıktan zor günler geçiren aileyi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla hemen özel bir hastaneye acil bölümüne yetiştirdi. Minik Baran’ın inek sütü alerjisi olduğu için vücudunun bu yüzden kabardığı belirlendi. Belediye ekipleri genç anneye ve çocuklara gıda ve eşya yardımında bulundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv