Bu İskeleler Hayat Kurtarıyor

İş güvenliğinde kötü bir karnesi olan Türkiye'de özellikle inşaat sektöründeki denetimler can ve mal kaybını önlemek adına sıkılaştırılıyor.

  • 0
  • 556
Bu İskeleler Hayat Kurtarıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İş güvenliğinde kötü bir karnesi olan Türkiye'de özellikle inşaat sektöründeki denetimler can ve mal kaybını önlemek adına sıkılaştırılıyor.

Hareketli dış cephe platformu sektöründe hizmet veren Reolift'in Yönetim Kurulu Başkanı Barış Ekmekçioğlu, iş güvenliği yasası uyarınca boru tipi iskelelere galvaniz zorunluluğu getirildiğini, bu doğrultuda çok da sağlıklı olmayan bu sistem yerine hareketli dış cephe platformlarının kullanılması gerektiğini söyledi.

İş kazalarının hem can hem de mal kaybına neden olduğunu; sosyal ve ekonomik sıkıntılara yol açtığını dile getiren Ekmekçioğlu, Reolift markalı Otomatik İskele ve Asansör sistemleriyle, yüksek kalite standartlarında üretim yaptıklarını kaydetti.

Eylül 2016'dan bu yana inşaat sektörüne hizmet verdiklerini belirten Barış Ekmekçioğlu, “Alüminyum dış cephe, boya ve mantolama firmaları, kısaca yüksekte çalışması gereken her sektöre güvenli bir çözüm ortaklığı sunuyoruz. Normal iskeleler iş güvenliği açısından tehlikeli. Çalışanların can güvenliği ve daha rahat çalışabilmesi için geliştirdiğimiz, zamandan tasarruf sağlayan otomatik iskeleler 150 metre yüksekliğe ulaşıyor ve 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Çift mast iskele sistemi ise 2 buçuk ton taşıma kapasitesinde” diye konuştu.

4 SAATTE KURULUM
Boru tipi iskelelerin kurulumunun iki günü bulduğunu, ancak otomatik iskelelerin 4 saat gibi kısa bir sürede kurulduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, firmalar için hızlı bir çözüm sunduklarını kaydetti.

Ürünlerin tasarım ve üretimini 2 bin metrekare kapalı alana kurulu fabrikalarında gerçekleştirdiklerini vurgulayan Barış Ekmekçioğlu, ISO ve CE kalite standartlarına sahip olduklarını sözlerine ekledi.

SATIŞ SONRASI HİZMETLERDE ÖNCÜ
Türkiye çapında otomatik iskelelerin kurulum ve satış sonrası hizmetlerini de verdiklerini belirten Barış Ekmekçioğlu, farklı kentlerdeki müşterilerine bile 2 - 3 gün içinde teknik servis hizmeti sunduklarını söyledi.

Ekmekçioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu sektörde en büyük eksiklik teknik servis alanında yaşanıyor. Çünkü bunun için donanımlı bir teknik ekibinizin olması ve sorun yaşanan bölgeye ulaşabilmesi gerekiyor. Bu konuda yeterli teknik altyapımız var. İlk kurulumu ücretsiz yapıyoruz. Otomatik iskelelerin hem satışını, hem de kiralamasını yapıyoruz. Çalıştığımız firmanın personeline kurulum ve kullanımla ilgili gerekli eğitimleri de veriyoruz. Bizim için önemli olan can ve mal kaybını en aza indirgemek. Çünkü mal geri geliyor; ama can kaybının dönüşü yok. AR - GE çalışmalarına da önem veriyoruz. Her binada sanayi tipi elektrik bulunmuyor. Biz de, 380 Volt yerine 220 volt ile çalışabilen inverter pano ile otomatik iskele ürettik. Arabistan ile bu ürüne ilişkin görüşme halindeyiz. Ülkemizin adını yurtdışında da duyurmak için çalışıyoruz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv