Bu Meşale Hiç Sönmesin  

Rekabet ve heyecan ile dostluk ve barışın bir arada yaşandığı Dünya İtfaiye Şampiyonası’nın meşalesi, evsahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yakıldı. 16 ülkenin yer aldığı yarışların ilk gününe Rus sporcular damga vurdu.

  • 0
  • 501
Bu Meşale Hiç Sönmesin  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Rekabet ve heyecan ile dostluk ve barışın bir arada yaşandığı Dünya İtfaiye Şampiyonası’nın meşalesi, evsahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yakıldı. 16 ülkenin yer aldığı yarışların ilk gününe Rus sporcular damga vurdu.
 
İzmir’de nefesler tutuldu, dünyanın en güçlü itfaiyecileri arasında heyecan fırtınası esti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’nın birinci gününde  ‘Kule Tırmanma (Kadınlar- Erkekler)’ yarışı tamamlandı. İlk günün şampiyonları Rus sporcular oldu. Finaller öncesinde gerçekleştirilen seremonide, "Şampiyona Meşalesi" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yakıldı.
 
Cesaret, fedakarlık, mücadele
16 ülkeden 260 itfaiyecinin mücadele ettiği İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İtfaiyecilik cesarettir, fedakarlıktır, gözü pekliktir. Spor ise barıştır, dostluktur, kardeşliktir. Barışın, hoşgörünün, güleryüzün kenti İzmir olarak böylesine önemli, böylesine anlamlı bir şampiyonaya evsahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.
 
Afet anında hız ve güç gerekir
Uluslararası Yangın ve Kurtarma Sporları Federasyonu İcra Komitesi Başkanı Andrey Kalinin ise sıcak tavırları ve mükemmel evsahipliği için İzmirlilere ve Türkiye’ye teşekkür etti. Yangın ve kurtarmanın zorluğuna dikkat çeken Kalinin, "Bu kulvarlarda geçen her saniye, insan hayatını etkiler. Yangın ve kurtarma sporu, dünyada dikine koşulan tek spordur. Bu şampiyonada itfaiyeciler, atlet kadar hızlı, halterci kadar güçlü olmak zorundadır. Bu özellikler bir itfaiyecinin genel özellikleri olmak zorundadır, çünkü olağanüstü hallerde, deprem ve afetlerde bize bu hız ve güç gereklidir" diye konuştu. 
 
Ve meşale yanıyor
İlk günün yarı final ve final heyecanının da yaşandığı gecede, evsahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şampiyona Meşalesi'ni sporcu Bahadır Karamanlı’ya teslim etti. Karamanlı da yarışma parkurundaki turunu tamamlayarak alkışlar arasında kuledeki büyük meşaleyi yaktı. 
 
Rusya fırtınası
Gecede, Kule Tırmanma yarışlarının hem kadınlar hem de erkekler yarıfinal ve final mücadeleleri de vardı. Birbirinden güçlü sporcular, sergiledikleri performansla adeta nefesleri kesti.

'2. Kat Kule Tırmanma Kadınlar' kategorisinde 7.24 saniyeyle altın madalyanın sahibi, Rusya Federasyonu’ndan Anna Staradimova oldu. Gümüş madalyayı 7.62 saniyeyle Belarus’tan Viktoria Osipova elde etti. 10.8 saniyelik derecesiyle Rusya Federasyonu’ndan Anjelika Dokanera ise bronz madalya kazandı.

‘4. kat Merdivenli Kule Tırmanma Erkekler’ kategorisinde ise birinciliği, 13.45 saniyelik performansıyla Rusya Federasyonu’ndan Stanislav Titorenko elde etti. 7 saliselik farkla ikinciliği Ukraynalı Vadym Luchynskyi kazandı.  Üçüncülük madalyasını ise 13.64 saniyelik derecesiyle yine Rusya Federasyonu’ndan Eugene Rabtsevich kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel ve Uluslararası Yangın ve Kurtarma Sporları Federasyonu İcra Komitesi Başkanı Andrey Kalinin ile İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası Başhakemi Aleksandr Khudoleev verdi.

Kıyasıya rekabetin sürdüğü gece renkli anlara da sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek ve büyük ilgi gördü. Ayrıca gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Tiyatro Kulübü de ‘Tulumbacılar’ gösterisini sergiledi. 
 
Bu yarışları kaçırmayın
30 Eylül'e kadar devam edecek İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’nda en büyük çekişmenin, bugün koşulacak 100 metre kadınlar ve erkekler larışında yaşanması bekleniyor. Şampiyona'da "Ev Geçme", "Denge Üzerinden Geçme", "2 metre Engel Üzerinden Atlama", "18 cm. Genişliğinde 8 Metre Üzerinden Hortumlarla Geçme", "Yanan Tavayı Söndürme ve "Motopomp" gibi birbirinden renkli kategoriler de bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv