Bu Parkta “Yok” Yok

  • 0
  • 609
Yazı Boyutu:

Karşıyaka, yepyeni vefarklı bir rekreasyon alanına daha kavuşuyor. Girne Bulvarı’nda eski LunaparkAlanı olarak bilinen bölgede, 20 bin metrekarelik alanda yapılan “Girne KültürPark” 6 Mart 2013 tarihinde açılacak. Kent merkezindeki en büyük yeşilalanlardan biri olacak Park’ın içinde çok sayıda sosyal tesiste bulunuyor.

Karşıyaka’ya nefes aldıracak alan yaratma konusunda 10yıldır olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye BaşkanıCevat Durak, Girne Kültür Park’ın, bu anlamda önem taşıdığına vurgu yaparak,“Yarattığımız her alanı kentin hizmetine sunmaya çalıştık. Karşıyaka için anlamtaşıyan bu alanı da, benzersiz bir proje ile yine kent halkının hizmetinesunuyor olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanlarının dabulunduğu Girne Kültür Park içinde yer alan tesisler:

Suni Çim FutbolSahası: Spora meraklı olanların yararlanabileceği suni çim futbol sahasıyapıldı. İki takım için soyunma odaları ve duş yerleri bulunan sahanınçevresinde seyirci tribünü de bulunuyor. 

El Ele Butik:İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi amaçlayan El Ele Butik merkezi buradayapılan yeni binaya taşındı. Ulaşımı kolay olacak olan merkezde hiçkullanılmamış veya çok az kullanılan giyim ve ev eşyaları toplanıp ihtiyaçsahiplerine dağıtılacak. Merkez içinde ihtiyaç sahiplerine hizmet verecekçamaşırhane ile kurslara katılanlar ile ev hanımların evlerde yaptıklarıürünleri sergileyebileceği sergi salonu bulunuyor.

Bahriye Üçok KadınDanışma Merkezi: Karşıyaka Belediyesi’nin 7. Kadın Danışma Merkezi de yenitesis içindeki modern binasında faaliyetlerini sürdürecek.

Aş Evi:Karşıyaka’da özellikle Ramazan Ayı’nda çadır kurulmadan hizmet verebilecek, yıliçerisinde de ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramının olacağı merkez 1500kişi kapasiteli. Bu merkezde farklı zamanlarda toplu yemek ikram etmekisteyenlere de hitap edecek düzenlemeler gerçekleştirildi.

Engelsiz Kafe:Engellileri topluma kazandırma projesinin bir ayağını oluşturacak olan EngelsizKafe fil şeklinde bir kafeteryadan oluşuyor. Engelli çalışanların da bulunacağıbu kafeterya engellilerin buluşma yeri olacak.

Kafeterya:Halkımızın yeşillikler içinde çayını içebilecekleri modern kafeteryalarımızabir yenisini ekleyerek bu alanda açtık.

Fil Restoran: Bünyesinde farklı tesisleri barındıran GirneKültür Park’ta çocuklar da unutulmadı. Fil şeklinde yaptırılan restoran ileçocuklar için renkli bir mekan yaratıldı.

Yeraltı Otopark:Park alanı içerisinde yer aldı otopark yapıldı. Bölgede yaşanan otoparksıkıntısına çözüm bulacak olan otopark alanı, İzmir’de bir ilçe belediyesitarafından yapılan halka açık ilk yeraltı otoparkı olma özelliği taşıyor. 

Sığınak: GirneKültür Park’ta, olası bir doğal afette bölge sakinleri için bir de sığınakhazırlandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv