Bu tembellik ihmale gelmez!

  • 0
  • 803
Bu tembellik ihmale gelmez!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz, anne ve babaları göz tembelliğine karşı uyardı: Çocuk, hatta bebek yaşta başlıyor, ancak genellikle ilkokulda anlaşılıyor, geç kalınmış olunuyor ve daha büyük sorunlara yol açıyor. Bir yaşından itibaren mutlaka göz kontrolü yapılmalı

Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safiye Yılmaz, anne ve babalara önemli bir uyarıda bulundu. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz, bir görme bozukluğu olan göz tembelliğinin çocuk, hatta bebek yaşlarda ortaya çıktığına, tek gözde geliştiğinde ise pek fark edilemediğine dikkat çekti. Prof. Dr. Yılmaz, bu yüzden genellikle ilkokul çağında anlaşıldığını, zamanında teşhis ve tedavi edilemediği için de geç kalındığını dile getirdi, şunları söyledi:   “Konuşmayı öğrendiğimiz gibi görmeyi de öğreniyoruz. Doğduğumuzda çok yakın mesafeyi seçebilecek kadar görebiliyoruz, görme duyumuz sonrasında gelişiyor. Bu süreçte göz tembelliği gibi sorunlar yaşanabiliyor. Ancak çocuklar ya da anne ve babalar fark edemeyebiliyor. Özellikle tek gözde olduğunda, diğer gözün tam görmesi nedeniyle anlaşılması zorlaşıyor. Çocukların görme bozuklukları genellikle okula başladıklarında tahtayı göremediklerini ifade etmeleriyle ortaya çıkıyor. Fakat göz tembelliği, görsel sistemin geliştiği erken yaşlarda tedaviyi gerektiriyor.”

Meslek hayatını etkiler
Prof. Dr. Safiye Yılmaz, göz tembelliği gibi görme bozukluklarının erken teşhisi ve tedavisi için 1 yaşından itibaren göz kontrolünün şart olduğuna işaret etti, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Tedavi edilmezse ileride daha büyük görme sorunlarına yol açan, kişinin meslek hayatını olumsuz etkiyebilen göz tembelliği asla ihmal edilmemeli. Burada en büyük sorumluluk anne ve babalarda, çocuklarını 1 yaşından itibaren mutlaka düzenli göz kontrolüne götürsünler. Anne ve babalardan sonra anaokulu ve ilkokul öğretmenlerine de görev düşüyor. Öğretmenler, öğrencilerinde görme sorunu olduğundan şüphelendiklerinde doktor kontrolüne götürülmelerini sağlasınlar.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv