Bu yol hayata açılıyor

  • 0
  • 718
Bu yol hayata açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, aday adaylığı sürecinde Çaldıran Mahalle halkına verdiği sözü yerine getirdi. Çaldıran Mahallesi 433/11 sokakta bulunan çıkmaz yol açılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Acil durumlarda itfaiye ve ambulansın sokağa girebilmek için farklı yolları dolaşmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşayan mahalle sakinleri Başkan Piriştina sevgilerini “İlk defa sözünü tutan başkan gördük” diye dile getirdi. Başkan Piriştina ise,  “Bu yol genişlik, en, boy olarak ufak gözüken fakat hayata açılan bir yol” dedi.

Buca Çaldıran Mahallesi sakinleri bugünlerde yıllardır kangrenleşen sorunlarının çözüme kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor. 433/11 Sokakta bulunan çıkmaz yol nedeniyle yıllardır, itfaiye veya ambulans gelmesi gereken durumlarda ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, bu sorunlarını aday adaylığı döneminde Başkan Piriştina’ya da iletti. Yolun ana artere bağlanması için gerekli çalışmanın yapılmasını isteyen vatandaşlara söz veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, göreve gelişinin 15. ayında uzun yıllardır bu sorunla boğuşan mahalle halkına verdiği sözü yerine getirdi.

Çaldıran Mahallesi’nde bulunan vatandaşların evlerine ulaşımında ve acil durumlarda zaman kaybına neden olan 433/11 sokaktaki çıkmaz yol, 7 metrelik ilave bir yol çalışması ile trafiğe açıldı. Buca Belediyesi Fen İşleri Ekiplerinin çalışması sonucunda açılan yol ile mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Yeni yapılan yolda Mahalle Muhtarı Murat Gökyer ile birlikte incelemelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, mahallede daha önce meydana gelen heyelanlarda, itfaiye ve ambulans gibi araçların mahalleye girişinde sıkıntılar yaşadığını ve bununda can kayıplarına neden olduğu söyledi. Önemli olanın mahalle halkının mağduriyetini gidermek olduğunu belirten Piriştina, “İtfaiyeydi, ambulanstı artık tüm araçlar buradan mahallemize rahatça girişi çıkış yapabilecek. Bu tip üzüntüleri yaşamayacağız. Talep muhtarımız ve mahalle sakinlerimizden gelmişti. Biz aday adayı iken söz vermiştik ve bu yıl içerisinde tamamladık. Onu yerinde görelim istedik ve muhtarımızı da ziyaret ettik. Umuyorum bu yolu itfaiye ve ambulans gibi araçların kullanmasına hiç ihtiyaç kalmaz. Ama yine bir acil durum olursa artık bir yolumuz var. Artık buradan hemşerilerimize yardım edeceğiz” diye konuştu.

“İLK DEFA SÖZÜNÜ TUTAN BAŞKAN GÖRDÜK”
Çaldıran Mahalle Muhtarı Murat Gökyer, tüm mahalle halkı adına Başkan Piriştina’ya teşekkür etti. Sarı, “Bizler öncelikle mahallem olarak sözünü tutan bir Başkan gördük. Başkanımızın kararlı tutumuyla bu yolumuz açıldı. Şu an ambulans, cenaze araçları gibi büyük araçların kullanabileceği bir yol oldu. Buca böyle bir belediye Başkanınına sahip olduğu için çok şanslı” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv