Bubi’nin İzmir’de İlk Özel Sergisi Ekol Sanatta

  • 0
  • 3.161
Bubi’nin İzmir’de İlk Özel Sergisi Ekol Sanatta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çağdaş Türk resim sanatına özgün tarzıyla imzasını atan Bubi’ nin “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe” isimli sergisi, Ekol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.


Mesut Sancak,  Deniz-Berna Sipahi,  Figen-Mehmet Baz, Ayşe Hayon, Bubi, BerrinTuncel, Mehmet Yılmaz,  Balçiçek İlter,Doğan Hızlan,  Harun Aygün

Sergi açılışı Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarları  Mehmet Yılmaz, DoğanHızlan,  Haber Türk Televizyonu Program Sunucusu Balçiçek  İlter,  EkavArt Tv Genel Yayın Yönetmeni İnci Aksoy,  Hürriyet Gazetesi Ege BölgeTemsilcisi Deniz Sipahi, Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi HüseyinKocabıyık, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı,Işılay Saygın, Kemal Anadol, Eski CHP İzmir İl  Başkanı ve MilletvekiliAdayı Ali Engin,  Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye BaşkanıHasan Arslan, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak,  Dokuz EylülÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri,Ünlü Modacı Vural Gökçaylı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık birdavetli topluluğu katıldı.  

“KAZIMALARDAN YÜZEYE, YÜZEYDEN RÖLYEFE”

Serginin açılışında konuşan Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Bubi’nin “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe” geçiş serüvenini özetleyen bu retrospektif sergisinin Türk Resmi içinde prototip bir sergi olma özelliği taşıdığını söyledi. Baz, “Bubi’nin 40 sene içindeki üretim aşamalarını, kullandığı tekniklerle açıklayan bu sergi; sanatçının kazımalardan kafeslere, kafeslerden motiflere, motiflerden aplike yüzeylere ve yamalara çıkışını belgelemesi açısından önem taşıyor. Bubi benim kendi koleksiyonumda da eserleri olan bir sanatçı. Kendisini sadece tuvale hapsetmemiş tuval dışında da her türlü malzemeyi resimlerinde kullanmış bir sanatçı. Koleksiyonerlerin kendi koleksiyonlarında eserlerini olmasını istediği bir sanatçı” dedi.

İLK ÖZEL SERGİ EKOL SANATTA
İzmir’de daha önce Ege Üniversitesi’nde bir sergi açtığını belirten Bubi, “İzmir’de ilk özel sergimi Ekol Sanat Galerisi’nde açmaktan duyduğunu dile getirdi. Ekol Hastanelerinin ve Ekol Sanat Galerisi’nin çok önemli bir özelliğinin bulunduğunu ifade eden Bubi, “Kurumların yöneticileri sanata çok düşkün. Ben Mehmet Bey ve Figen Hanım’ın isimlerini daha öncede duymuştum. İzmir’e geldiğim andan itibaren benimle çok yakından ve samimi ilgilendiler. Batılı anlamda tam sanat dostu ve teşvikçisi. Ben kendilerine sanata ve sanatçıya verdikleri değerlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YAŞADIKLARIMI SANAT YOLUYLA KULLANMAM
Yaşadıklarını sanat yoluyla kullanmayı sevmeyen Bubi, “ Ben soyut işler yaparım. Hiçbir şey anlatmadığımı iddia ediyorum. Yapıtlar üretmek için herkesin yapabileceği tarz işler yapmaya çalıştım. Ben herhangi birinin yaptığı işler gibi işler yapmaya çalıştım“ diye konuştu.

BABAMIN MUAYENEHANESİNDEKİ HAT SANATINDAN ETKİLENDİM
Sanata başladığı yıllarda babasının muayenehanesinde asılı olan ki hat sanatıyla yazılmış eserin kendisini çok etkilediğini, o eser gibi yapıtlar üretmeye çalıştığını itiraf ederek sözlerini şöyle bitirdi: “Ben bilerek iş yapmamayı tercih ederim. Kendimden kurtulmaya çalışıyorum. Bilerek sanat yapılmaz. Bilerek yapılan zanaattır.”

Ekol Sanat Galerisi’nde 45 gün sürecek olan Bubi’nin “Kazımalardan Yüzeye, Yüzeyden Rölyefe” adlı retrospektif sergisinde sanatçının 40 yıllık sanat serüveninin çeşitli dönemlerine ait 75 eseri görmek mümkün. 
Figen Baz, Işılay Saygın
Berna Sıpahi, Mehmet Y. Yılmaz, Deniz Sipahi
Mesut Sancak, Tarkan Önal
Sibel Altıntop, Pervin Budak
Serap Büktaş, Vural- Meral Gökçaylı
Reyhan Karas, Yasemin Gökner
Handan, Ece Erdin
Gizem İreoze, Gözde Uyar, Nisa Özen
Willy- Amelie Buttugieg
Mehmet, Salih Baz, Öykü Duğles, Figen Baz, Hıfzı Salnur,Sami- Aşkın Boz
Filiz Top
Hatice Boyamalar Akkaya
Hasan Arslan, Bülent Korkmaz, Mustafa Arı, Ali Engin,Kemal Anadol
Melike- Zafer Tunalı

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv