Buca Roman Bandosu’na AB desteği  

Buca Belediyesi, Avrupa Birliği’nden 96 Bin Euro’luk hibe desteği kazandı. Buca Belediyesi, Avrupa Birliği’nin ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında ‘Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması projesi’ için 96 bin 346 Euro hibe desteği kazandı.

  • 0
  • 733
Buca Roman Bandosu’na AB desteği  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, Avrupa Birliği’nden 96 Bin Euro’luk hibe desteği kazandı. Buca Belediyesi, Avrupa Birliği’nin ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında ‘Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması projesi’ için 96 bin 346 Euro hibe desteği kazandı.  2 bin 200 aday proje arasında yarışarak ipi göğüsleyen proje Romanların müzik eğitimi ile ilgili tek proje olma özelliği de taşıyor.

Buca Belediyesi hazırladığı proje ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği mali desteği ile dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik başlattığı hibe programından 96 Bin 346 Euro Hibe desteği kazandı.
Yoksulluk riski altındaki bireyler, engelli bireyler, Romanlar, zorunlu göç mağdurları, eski mahkûmlar gibi hassas veya sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplara yönelik projelerin değerlendirildiği destek programında Buca Belediyesi, Roman vatandaşlar için hazırladığı proje ile AB hibe desteğine layık görüldü. 

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" adlı hibe programına “Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması projesi” ile katılan Buca Belediyesi, 2 bin 200 proje arasında başarılı bulunarak destek almaya layık görüldü. 

Proje protokolü, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın Habitat 3 toplantısı için Ekvator’da bulunması nedeniyle Buca Belediye Başkan Vekili Deniz Yücel,  Buca Belediyesi AB Proje Danışmanı Ersin Korkmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri arasında Ankara’da imzalandı. 
Buca Belediyesi, öncelikli hedefleri arasında önyargılar ve ayrımcılıkla mücadele için farkındalık yaratma olan hibe destek programından destek alma başarısını gösterirken, projenin romanlara müzik eğitimi vermeyi hedefleyen tek çalışma olduğu belirlendi.

Buca Belediyesi’nin İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği işbirliği ile yürüteceği ‘Roman Bandosu’ projesi için roman müzisyenlerden 10’u erkek, 10’u bayan olmak üzere toplam 20 kişi seçilecek. Seçilen bando üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarı öğretim üyelerinden 6 ay süresince haftada 3 gün eğitim alacaklar. Ayrıca 2 aylık sosyal motivasyon ve ayrımcılık eğitimi de verilecek olan müzisyenler, Buca Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinliklerinde roman bandosu olarak sahne alacaklar. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv