Buca’da muhteşem Ramazan eğlencesi

Mübarek Ramazan ayının bereketini kurduğu ortak iftar sofralarında Bucalılarla paylaşan Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı’nda düzenlediği “ Hoş geldin Ramazan” eğlencesiyle de unutulmaz bir gece yaşattı.

  • 0
  • 348
Buca’da muhteşem Ramazan eğlencesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mübarek Ramazan ayının bereketini kurduğu ortak iftar sofralarında Bucalılarla paylaşan Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı’nda düzenlediği “ Hoş geldin Ramazan” eğlencesiyle de unutulmaz bir gece yaşattı. Şerbetçi ve macuncuların
yöresel kıyafetlerle ikramlar sunduğu Ramazan eğlencesinde Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu sahne alarak Bucalılara muhteşem bir konser verdi. 

Kazakistan’dan Özbekistan’a uzanan Türk dünyası ülkelerinin yöresel eserlerini türküler ve danslarla yorumlayan Türküğ topluluğu, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıttı.

Ramazan ayı Buca’da bereketli iftar sofralarıyla icra ediliyor. Ay boyunca ilçenin 47 mahallesinin 65 noktasında iftar sofraları organize eden Buca Belediyesi’nin dün akşamki ortak iftar sofrası Yenigün Mahallesi’nde kuruldu. Her şeyin özenle hazırlandığı iftar sofrasına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da katılıp, Ramazanın bereketini Bucalılarla paylaştı. Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasının ardından dualar edildi, oruçlar açıldı. Vatandaşlarla iftar yapan Başkan Levent Piriştina, Ramazanın tüm ülkeye dostluk, kardeşlik ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Mübarek ramazan ayı ruhu, neşesi ve coşkusunu birlik beraberlik içinde ortak sofrada yaşayan Bucalılar, tasavvuf müziği eşliğinde oruçlarını icra etmiş olmanın huzurunu yaşadı.

Gelenekler yaşatıldı
Ay boyunca kentin farklı noktalarında 20 bin kişiye iftar verecek olan Buca Belediyesi, Ramazan akşamlarının geleneksel eğlencelerini de Bucalılarla buluşturuyor. Yenigün Mahallesi’nde verilen iftarın ardından Kasaplar Meydanı’nda düzenlenen ‘Hoşgeldin Ramazan’ etkinliği kentliye iftar sonrası keyifli bir gece yaşattı. Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı alanda yöresel kıyafetleriyle servis yapan şerbetçi ve macuncu da Bucalıların ağızlarını tatlandırdı.

Türküğ Topluluğundan muhteşem konser
Ramazan etkinlikleri kapsamında Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu Kasaplar Meydanı’nda muhteşem bir konser verdi. Konseri İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Buca İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Kaman, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte izledi.

Türk dünyası ülkelerinin ayrılmaz bütünlüğünün türkülerle dile getirildiği konserde, Şef Mustafa Acar yönetimindeki koro, Özbekistan, Türkistan, Kerkük, Kırgızistan, Kazakistan, Kırım ve Türkmenistan türkülerini seslendirdi. Üç kıtada kültürel bağlamda derin izler bırakmış Türk dünyası ülkelerinin kendi dili ve lehçesinde ürettiği geleneksel müzik ve dansların sahnelendiği konser izleyicileri derinden etkiledi.

Hep bir ağızdan İzmir Marşı
Sanatçıların muhteşem dans ve müzik yorumlarını Bucalılarla birlikte keyifle izleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, konser sonunda sanatçılara ve bu özel gecenin huzur ve güven içinde yaşanmasını sağlayan emniyet teşkilatına İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın şahsında teşekkür etti.

Türk dünyasına ait yöresel sazların da renk kattığı konser Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu’nun yüzlerce Bucalıyla birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv