Buca’nın ‘Deniz Gören Parkı’ hizmete açıldı

  • 0
  • 554
Buca’nın ‘Deniz Gören Parkı’ hizmete açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca’nın deniz gören tek noktasında yapımı tamamlanan park,  düzenlenen buruk törenle hizmete açıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çeken parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Ülkede son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle  sessiz sedasız gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Levent Piriştina, parkı şehitlere ithaf ettiklerini belirtirken , “Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Daha bugün 3 şehit verdik. Açılışı iki kez ertelemiştik  fakat  onları sevindirmemek ve şehitlerimizi anabilmek için daha fazla ertelemek istemedik. Onlara istediklerini vermeyeceğiz, amaçlarına ulaşamayacaklar . Huzur ve barış ortamını her zaman sağlayacağız" dedi.

Buca Belediyesi’nin ilçenin deniz gören tek noktasına yaptığı park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başlı başına seyir terası görünümüne sahip ve şezlonglarıyla da Bucalılara İzmir’in eşsiz güzelliklerinin seyir keyfini sunan parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Açılış törenine Başkan Piriştina’nın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri,başkan yardımcıları ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 

“ONLARA BU SEVİNCİ YAŞATMAYACAĞIZ”
Parkın açılışını daha önce iki defa ertelediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Onlar bu ülkede yaşayanları, maviyi, yeşili, çocukları yok etmek istiyorlar. Biz de hep beraber düşündük ve şehitlerimizin ruhunu zedelemeden bu açılışı sakince gerçekleştirmek istedik. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkede çocuklar gençler, yaşlılar bizler olduğumuz sürece biz her zaman birlik içinde, kardeşçe yaşayacağız. Onlara da bu sevinci yaşatmayacağız. Tüm İzkent’e ve Evka’ya nefes aldırır umarım. Güzel anlar, keyifli anlar yaşatır. Bu parka gelenler huzur ortamını bulur” diye konuştu.

GÖNÜLLÜLER SAYESİNDE PARKLAR DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLACAK
Başkan Piriştina, konuşmasında ilçede bir ilki daha hayata geçirecekleri park gönüllüleri uygulamasının müjdesini de verdi. Park Bahçeler ekibi ile üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ama park gönüllüleri ile birlikte bundan sonra Buca’nın parklarının daha uzun ömürlü olacağını söyleyen Piriştina, Deniz Gören Park’ın gönüllüsü Abdurrahman Korkmaz’a gönüllü sertifikasını ve kartını verdi. 

“BUCA BELEDİYESİ İLE GURUR DUYUYORUM”
İzkent Mahalle Muhtarı Ahmet Topaloğlu ise mahallesine kazandırılan parktan dolayı tüm mahalle halkı adına Başkan Piriştina’ya teşekkür etti. Başkan Piriştina’nın bir yıl önce muhtarlık binası açılışında verdiği park sözünü tuttuğunu söyleyen Topaloğlu, belediyeden emekli bir personel olarak Buca Belediyesi ile gurur duyduğunu söyledi.   

BAYIR :“DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI”
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor, son 10 gündür ana babaların ocaklarına ateş düşüyor. Bizimde içimiz acıyor. Biz birlik beraberlik ve kardeşlik için çalışan bir partiyiz. Barış için attığımız adımların karşılığını alamıyoruz. Gönül isterdi ki sizin takdirinizden çıkmış kişiler olarak sizin gözünüz kulağınız olalım ama her zaman mümkün olamıyor. Bizler Türk halkının kardeşçe yaşamak istediğinin farkındayız ve bunun için çalışacağız. Ayrıca bu parkı Bucalılara kazandıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya da teşekkür ederim" diye konuştu. Bayır, ilk kez uygulamaya geçen park gönüllülerinin de diğer belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Piriştina ile törene katılanlar gökyüzüne ay yıldızlı balon uçurarak parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenin ardından parkı gezen Piriştina, hemşerileri ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BUCA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Buca’nın deniz gören tek noktasında yapılan park, Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Başlı başına seyir terası görünümüne sahip parkımızda şezlonglarına uzanan Bucalılar, İzmir’in eşsiz güzellikleriyle seyir keyfine kavuştu.
İzkent Mahallesi 1311 sokakta konumlanan park, Buca’nın denizi gören tek noktasında yapıldı. Toplam 4 bin 247 metre karelik alan üzerinde düzenlenen Deniz Gören Park’ta, bin 522 metre karelik bölümü yeşil alan olarak ayrıldı. Sağlıklı ve keyifli bir ortamı kompleks halinde sunan parkın 2 bin 725 metre karelik bölümünde ise çocuk oyun grubu, fitness sahası, ve koşu yolu bulunuyor. Tamamıyla Belediye kaynaklarıyla yapılan parkın alanın Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ni gören bölümüne yerleştirilen şezlonglar ise Bucalılara keyifli bir seyir imkanı sağlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv