Buca’nın Göğsü Kabardı

Buca Belediyesi Engelli Badminton takımı Türkiye Şampiyonası’na damgasını vurdu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası'nda Buca bir altın birde bronz madalya ile dönüyor.

  • 0
  • 411
Buca’nın Göğsü Kabardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi Engelli Badminton takımı Türkiye Şampiyonası’na damgasını vurdu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası'nda Buca bir altın birde
bronz madalya ile dönüyor. Belediyenin sporcularından Elif Tali tek kadınlarda Türkiye 1. si, Arkın Toprak ise tek erkeklerde Türkiye 3.sü oldu.

Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sporla hayata bağlanabilmeleri için kurduğu tekerlekli sandalye badminton takımı başarıdan başarıya koşuyor. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 2014 yılında kurulan takım hırslı ve kararlı çalışmasıyla Buca’nın gurur kaynağı oldu.

Buca Belediyesi sporcuları Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 15-18 Mart tarihlerinde Mersin'de düzenlediği Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası'nda bir altın bir de bronz madalya kazandı. Şampiyonada Belediye sporcularından Elif Tali tek kadınlarda Türkiye 1. si, Arkın Toprak ise tek erkeklerde Türkiye 3.sü oldu.

Son 4 yıldır Türkiye Şampiyonalarında gümüş ve bronz madalyaları toplayan hatta uluslararası arenada boy gösterip 2016 yılında İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndan ikincilik elde eden sporcular, 2018 Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanarak Buca’nın göğsünü bir kez daha kabarttı.

Başarılarıyla Bucalıların gurur kaynağı olan engelli badminton takımı sporcuları kendilerini hayata bağlayıp, başarılara imza attıran badminton takımı kurma projesi ve desteği için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv