Buca’ya engelli merkezi

  • 0
  • 1.155
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçedeki engelliler için “Bakım Eğitim ve Huzurevi” yeri arayışına girdiğini açıkladı. Tatı, “Bu konuda yapacağım bir görüşme sonrası müjdeli haberler verebilirim” dedi.
 
Buca’da yaşayan ve çocuklarını Karşıyaka’ya eğitim amaçlı gönderen aileler Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Serkan Dağdelen ve Buca Koop Muhtarı Hakan Dönertaş Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret ettiler.
Bucalı engellilerin velileri Karşıyaka’daki merkeze çocukların ulaşımı konusunda sağlanacak servis hizmeti konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, servis konusunda İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın sorunu kısa sürede çözeceği açıklamasını ailelere aktardı.
 
Yeni bir merkez
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçede yeni bir engelli eğitim, rehabilitasyon ve huzurevi amaçlı bir merkez için yer aramaya başladığını söyledi. Başkan Tatı, bu konuda bir görüşme yapacağını ve konuyu Belediye Meclisi’ne getireceğini belirtirken, “Buca’daki engellilere kısa sürede bu konuda bir müjde vermek isterim” dedi. Buca’da yaşayan ve sokağa aileler tarafından çıkarılmayan çok sayıda engelli çocuğun ve yurttaşın bulunduğunu da kaydeden Tatı, ailelerin bu konudaki istemlerini de dinledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv