Buca’ya Nazım Hikmet heykeli

  • 0
  • 792
Buca’ya Nazım Hikmet heykeli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran’ı adını taşıyan parkın ardından, heykeli ile de ölümsüzleştirecek. Büyük Usta’nın doğum günü olan 15 Ocak’ta Yenigün Mahallesi’nde açılan ve ismini taşıyan parka yapılacak 4 metrelik heykel, 12 Haziran Cuma günü saat 18.30’da düzenlenecek tören ile açılacak.

Buca Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ın ismini Buca’da ölümsüzleştirmek için Yenigün Mahallesi’nde 4 bin 500 metrekare alana kurduğu parka, Nazım Hikmet’in ismini vermişti. Usta şairin doğumunun 113’üncü yılı olan 15 Ocak 2015’de gerçekleşen açılışta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, parka Nazım Hikmet’in heykelini dikeceklerinin sözünü vermişti. Hemşerilerine verdiği sözünü tutan Başkan Piriştina, 12 Haziran Cuma günü saat 18.30‘da yapılacak dev heykelinin açılışına tüm hemşerilerini davet etti.

ŞİİRLERİYLE ANILACAK
Heykeltıraş Ozan Ünlü tarafından ‘Rüzgara karşı yürüyen adam’ teması ile hazırlanan heykel, kaidesi ile birlikte toplam 4 metre yüksekliğinde olacak. Nazım Hikmet’in kendisiyle özdeşleşen paltosuyla tasvir edildiği heykelin açılış töreninin ardından, Grup Düş Gezginleri konserinde ise Nazım, şarkılar ve şiirleri ile anılacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv