“Bütün Ezgiler Fidanlar İçin…”  

Çakabey Rotary Kulübü Uluslararası Rotary’nin “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” dönem temasına destek olmak üzere “Bütün Ezgiler Fidanlar için” Konseri düzenledi.

  • 0
  • 475
“Bütün Ezgiler Fidanlar İçin…”  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çakabey Rotary Kulübü Uluslararası Rotary’nin “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” dönem temasına destek olmak üzere “Bütün Ezgiler Fidanlar için” Konseri düzenledi.

Çakabey Rotary Kulübü Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun Küresel Isınmaya karşı Ege Orman Vakfı iş birliği ile Tire Yeğenli Köyü’nde oluşturacağı Rotary Ormanında koru oluşturmak üzere Karşıyaka Belediyesi Çok Sesli Korosu’nun katkıları ile Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bir konser düzenledi.

Küresel Isınmaya Karşı Hedef 1 Milyon 200 Bin Fidan
Günümüzde küresel ısınmayı durdurmanın mümkün olmadığını fakat mücadele etmenin en iyi yolunun ağaç dikmek olduğunu ifade eden Çakabey Rotary Kulübü Başkanı Meral Gündüz yaklaşık 300 davetlinin katıldığı geceden elde edilen gelirle oluşacak koruya 650 fidan dikileceğini söyledi. Gündüz “Rotary yeryüzünde 112 yılı aşkın bir süredir 1 milyon 200 bin üyesiyle kendinden önce hizmet ideali ile faaliyet gösteren dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bu dönem Uluslararası Rotary her rotaryen başına bir fidan olmak üzere en az 1 milyon 200 bin fidan dikilmesini öngörmüştür. İşte bu sebeple bölgemizde oluşacak olan Rotary Ormanı’na katkı koymak için Karşıyaka Belediyesi Çok Sesli Korosunun Şef Süreyya Okşan Alparslan ve Piyanist Selen Balıkçı eşliğinde fidanlarımız için seslenişini dinledik. Bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı koyan herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir ise; “Çağımızda hayatımızı kolaylaştıran pek çok yenilik küresel ısınma gibi geleceğimizi tehdit eden bazı unsurları da maalesef beraberinde getiriyor. İklim değişikliği ile mücadeleyi görev bilen bölgemize bağlı 64 kulübümüz gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle Ege Orman Vakfı’nın bizim için Tire Yeğenli Köyü mevkiinde tahsis ettiği Rotary Ormanı’na destek olmaktadır. Gerek bu gecenin oluşmasında emeği geçen gerekse Rotary Ormanına oluşmasına katkı koyan bütün kulüplerimize en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konser Çakabey Rotary Kulübü Üyeleri’nin Doğu batı kültürüne ait birçok ezgiyi harmanlayan çok sesli koroya çam fidanları hediye etmesi ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv