Büyük Usta Neşet Ertaş Türküleriyle Anıldı

“Bozkırın Tezenesi” ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş, vefatının 5. yıl dönümünde Karabağlar’da düzenlenen gecede türküleriyle anıldı.

  • 0
  • 609
Büyük Usta Neşet Ertaş Türküleriyle Anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Bozkırın Tezenesi” ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş, vefatının 5. yıl dönümünde Karabağlar’da düzenlenen gecede türküleriyle anıldı. Başkan Muhittin Selvitopu, hayatının son dönemini Karabağlar’da geçiren Neşet Ertaş’ın anısını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Selvitopu, “Sen rahat ol Neşet Ustamız. Seni daha ilerlere, Anadolu insanının kalbine, gelecek kuşaklara hep aktaracağız. Asla unutulmayacaksın!” diye konuştu.

Uzundere Amfi Tiyatro’da ilk konser
Karabağlar Belediyesi Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan amfi tiyatronun ilk etkinliği, usta sanatçı Neşet Ertaş’ı anma konseri oldu. Bekir Yurdakul’un sunumlarıyla başlayan etkinlikte Aydın Çekiç, Birol Ertaş ve Burhan Ertaş’dan oluşan “Ustalar Topluluğu” ile sanatçı Tufan Altaş, Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini kendine has yorumlarıyla seslendirdi.

Türküleriyle yüreğimizde yaşamaya devam edecek
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın izlediği etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Neşet Ertaş’ın ülkemiz için bir çınar olduğunu belirterek, “O hep bizim yüreğimizde olacak ve türkülerde yaşayacak. Onun türküleri Anadolu insanını hep ayakta tutmuştur. Onu burada anmaktan ve yaşatmaktan büyük onur duyuyoruz. Kendisiyle tanışmak da nasip oldu.  Karabağlar Belediyesi olarak her yıl onun anısına gereken neyse geleneksel olarak yaşatıp ayakta tutacağız. Kültür ve sanat insanlarımıza her zaman sahip çıkacağız. Onlar kolay yetişmiyorlar. Sen rahat ol Neşet Ustamız. Seni daha ilerlere, Anadolu insanının kalbine gelecek kuşaklara hep aktaracağız. Asla unutulamayacaksın!” dedi

Başkan Selvitopu ayrıca konsere katılan tüm sanatçılara fidan sertifikası vererek, teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv