Büyükşehir’den yeni yıl hediyesi

  • 0
  • 628
Büyükşehir’den yeni yıl hediyesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nda yürüttüğü inşaat çalışmalarında son aşamaya geldi. Kent içi ulaşımın önemli arterlerinden olması beklenen ve 29 milyon TL’ye mal olan kavşak, normal süreden 3 ay önce, yeni yılın ilk günlerinde araç trafiğine açılacak.

Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nda inşaat çalışmalarına aralıksız şekilde yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kavşağı normal süreden yaklaşık 3 ay önce, Ocak ayı başında hizmete açarak İzmirlilere “yeni yıl hediyesi” verecek. Kentin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen kavşakta son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında asfaltlama, yaya korkuluğu ve aydınlatma direklerinin montajını tamamlanırken, oto korkuluğu ve trafik tabelalarının montajı ile yol çizgileri çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Nisan 2015 tarihinde temelini attığı ve yürüttüğü hummalı çalışmayla proje bitim tarihi olan 31 Mart 2016’dan yaklaşık 3 ay önce hizmete açmaya hazırlandığı kavşak, 29  milyon liraya mal oldu.

Kesintisiz bağlantıyla trafik nefes alacak
Proje kapsamında, Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatıldı. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak.

Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen köprülü kavşak, Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkasını oluşturuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv