Çakmaklı'da Pita Gecesi herkesi coşturdu

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Türkiye’deki Boşnak asıllı vatandaşlarımızın yoğunluklayaşadığı yerlerden olan Aliağa’nın Çakmaklı köyünde Boşnak kültürü tümözellikleriyle yaşatılıyor. Köy halkı her yıl düzenlediği Pita gecesiyle hemeğleniyor hem de el emeği göz nuru pita böreği misafirlere ikram ediliyor. Pitagecesinin 7.si Aliağa’nın Çakmaklı köyünde yapıldı.
 
MİSAFİRLERE PİTA BÖREĞİİKRAM EDİLDİ
Boşnakkökenli vatandaşlarımız, Çakmaklı köyünde, AliağaÇakmaklı Bosna-Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği’nce bu yıl yedincisidüzenlenen Geleneksel Pita Gecesi’nde buluştu. Gece boyunca barış, birlikve beraberlik mesajlarının verildiği şenlikte konuklara yemek ve gelenekselBoşnak böreği olan Pita ikram edildi.Geceye eşi Emine Oğuz ile katılan Aliağa Belediye Başkanı ÖmerTurgut Oğuz, özellikle köy gençlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. GeceyeTürkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen bini aşkın Boşnak vatandaş, BosnaHersek derneklerinin temsilcileri, Sivil toplum örgütlerinin başkan veyöneticileri katıldı. 

KONUKLARARİF ŞENTÜRK’ÜN ŞARKILARIYLA COŞTU
Köymeydanında Grup Soyo ve Ramiz’in Balkan türküleriyle eğlenmeye başlayanBoşnaklar, gecenin ilerleyen saatlerinde Rumeli türkülerive yorumlarıyla herkesin beğenisini kazanan Arif Şentürk’ün şarkılarıyla coşkulu anlar yaşadı. Türkiye'nindört bir yanından gelerek Çakmaklı’da buluşan Boşnaklar, el ele tutuşarakkololar ve sevdalinkalarla yaptıkları danslara alkışlarıyla eşlik etti. 

BAŞKANOĞUZ: SREBRENİTSA KATLİAMI’NI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Türkiye ve Bosna,etle tırnak gibi iki kardeş ülke. Bosna’da bir acı olsa burada yüreğimizsızlıyor. Srebrenitsa Katliamı’nı hiçbir zaman unutmayacağız. Burada Boşnakkültürünün yaşatılmasından büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.AliağaÇakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, “Gelenekselhale gelen bu şölen ile kültürümüzü tüm dünyaya tanıtıyoruz. Köy halkı olarakBoşnak’ız ve Boşnaklıktan onur duyuyoruz. En önemlisi de Türk olmaktan gururduyuyoruz. Boşnak kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 

PİTA BÖREĞİ NASILYAPILIR?

Boşnaklaraait bir börek olan Meşhur pita böreği içerisine ıspanak, patates gibimalzemeler konularak kol böreği şeklinde hazırlanıp ikram ediliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv