Çalışanlarımız kendilerini Ege Üniversitemize ait hissedecek

Ege Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Coşkuyla başlayan etkinlikler Ege Üniversitesi  Prof. Dr. Yusuf Vardar- MÖTBE- Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Akademik Açılış Töreni” ile devam etti.

  • 0
  • 1.233
Çalışanlarımız kendilerini Ege Üniversitemize ait hissedecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
Coşkuyla başlayan etkinlikler Ege Üniversitesi  Prof. Dr. Yusuf Vardar- MÖTBE- Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Akademik Açılış Töreni” ile devam etti.

Akademik Eğitim - Öğretim Yılı açılışına İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, Emekli Orgeneral Galip Mendi, YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Adalet Komisyon Başkanı İbrahim Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, KKTC Konsolosu İpal Emin, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt  Hoşcoşkun açılış konuşmasına 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ni anarak başladı.
Akademik Yılı Açılış Töreni için  mesaj gönderen Başbakan Binali Yıldırım , “Ege Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. İlim irfan alanında önemli çalışmaları ile ülkemize hizmet eden üniversitemizin yeni akademik yıl sevincini ve heyecanını sizlerle paylaşıyorum. Başta öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz olmak üzere üniversitemizin tüm mensuplarına başarı dileklerim ile birlikte sevgi ve selamlarını sunuyorum” dedi.
Prof. Dr. Hoşcoşkun, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ni rahmetle anıyorum.  Ülkemiz çok kısa bir süre önce yaşadığımız bu ağır travmayı henüz atlatmış olmakla birlikte buna  bağlı olarak zor ve kritik bir dönemden geçmekte. Bu sebeple ilerleyen günlerde hepimize büyük görevler de düşecektir. Demokrasiye olan bağlılığımızı sürdürmek ve bu uğurda gereken mücadeleyi vermek ve her şeyden önce ülkemiz ve demokrasimiz için canlarını feda eden 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize, bizim bir borcumuzdur. Bu bağlamda başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve kurtuluş savaşı şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

YENİLİKÇİ VE LİDER ÜNİVERSİTE
Ege Üniversitesi’nin  61. kuruluş yılını kutladığını belirten Prof. Dr. Hoşcoşkun,  “Yeni akademik yılın yeni bilgiler, yeni tecrübeler, yeni projeler, yeni dostluklar kazandırmasını özellikle temenni ediyorum. Yenilikçi ve lider üniversitesi olarak Ege Üniversitemizin, ulusal ve dünya üniversiteleri arasında bilimsel araştırma, eğitim ve öğretimde adından söz ettirilir hale getirilmesi temel temennimizdir. Özellikle uluslararası alanda bilinen ve tanınan olmayı çok önemsiyoruz. Üniversitemizin temel hedeflerinden olan akademi çalışmalarını geliştirmesi, tek hedefimiz de olmamalıdır. Ayrıca bu değerli hedefin yanında en az onun kadar önemli olan; insana verilmesi gereken değerdir. Çünkü insan kendisine verilen değeri kendisinde hissettiğinde kurum için önemli olduğunu fark eder ve üretken olur. Bu sebeple üniversitemizdeki tüm çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve onlara hak ettikleri değeri vermek her zaman önceliklerimiz arasında olacaktır. Huzurlu bir akademik ortamda çalışmak, tüm çalışanlarımızın öncelikli hakkıdır. Bunu sağlamak için unutmayalım ki yine bizlerin yani üniversitede çalışanlarımızın kararlılığı ve iradesiyle mümkün olacaktır. Bu sebeple üniversitemizin her bir bireyi bunu bilerek ve farkında olarak bu amaca uygun davranış ve tutumlar göstermelidir. Buna yönelik en önemli ilkeler ise çalışkanlıktır, dürüstlüktür, sorumluluk üstelenebilmektir ve de etik duyarlılıktır. Yönetim olarak önemsediğimiz bir diğer hedef ise çalışanlarımızın tamamında üniversitemize yönelik aidiyet duygusunu oluşturmak ve bu duyguyu her geçen gün arttırmaktır. Çünkü herhangi bir çalışanımız kendisini çalıştığı kuruma ait hissetmiyorsa kurumuna katkı sağlaması çok güçtür. Aidiyet duygusunun gelişmediği ve yerleşmediği kurumun mensupları olan bireyler, çalıştıkları ortamda da mutlu olamazlar. Bu sebeple insana verdiğimiz değerin gereği olarak çalışanlarımız öncelikle kendilerini üniversitemize, Ege Üniversitemize ait hissedecekler ve sonra mutlu olup bu duygular eşliğinde kurumuna ve yönetimine güven duyan başarılı birer çalışan birey olarak kurumlarındaki pozisyonlarını sağlamlaştıracak ve pekiştireceklerdir” dedi.

Ege Üniversitesi’nin  İzmir’e ve Ege Bölgesine sorumlulukları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Bütün bu sorumluluklarımızın farkında olarak kamu kurumları ve özel kuruluşlar ile ortak toplumsal projeler oluşturarak yaşadığımız kente ve bölgemizin sorunlarına çözüm odaklı hizmet sunulacak ve hizmet sunumunda üretken ve çağdaş üniversite olma özelliğimiz mutlaka ön plana çıkarılacaktır. Bölgemizin avantajları ve ürünlerini öncelikle tespit etmeli ve değerlendirmeliyiz. Sonra da pilot uygulamaları ile bu girişimleri hep birlikte geliştirmeliyiz. Üniversitemizin şehir ve toplum ile olan iletişimini, paylaşımını ve diyaloğunu gerçekleştirmeliyiz. Bunu da içinde yaşadığımız topluma olan bağımızı her geçen gün biraz daha çoğaltarak başarabiliriz” dedi.

ŞEFFAF  YÖNETİM ANLAYIŞI
Adil, ehliyet ve liyakata önem veren, şeffaf  yönetim anlayışı içinde olacaklarını belirten Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Bilimsel araştırmaların, nitelikli ve özgün yayınların, patentleri, teknopark uygulamalarının arttırılması, bilginin ürün ve hizmete dönüştürülmesi ve istediğimiz ve çabalarımızı bu yönde devam ettirmek temel hedefimizdir. Bilimsel araştırmaları her koşulda destekleme amacımız inanıyorum ki dünya üniversiteleri aramızdaki konumumuzu daha üst seviyelere çıkaracak ve bizi öncü, lider bir üniversite pozisyonuna taşıyacaktır” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nin  kaliteli eğitimi verme prensibinden asla taviz verilmeyeceğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Hoşcoşkun, “Sizlere en iyi imkânları sağlamak, yeni bilgiler aktarmak, projelerinize ve girişimlerinize destek olmak; kısacası öğrenci odaklı bir eğitim vermek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Buna bağlı olarak sizlerden daha çok okumanızı, daha çok çalışmanızı ve daha çok araştırmanızı, proje üreten, yeni fikirler ortaya koyan, bilimsel araştırmalar yapan, düşüncelerini hayata geçirerek topluma katkı sağlayan bireyler olmanızı bekliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi adına Tıp Fakültesi adına Uğur Mengeneci konuşma yaptı.
BAŞARILI BİLİM İNSANI VE SPORCULARA ÖDÜL
Lisans yerleştirme sınavı sonucunda Türkiye sıralamasında ilk 300 kişi arasında yer alan ve üniversitemize kayıtlanan öğrenciler ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda derece alan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri olan  Artistik  Jimnastik Milli sporcuları hediyeleri   Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun tarafından verildi. 
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, 2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü alan Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem’e ve  2015 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü alan Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Odacı Demirkol’a plaket verdi.

Ege üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk açılış dersini Prof. Dr. Beril Dedeoğlu “Küresel Gelişmeler Işığında Türkiye Dış Politikası” başlıklı konuyla  verdi.
Tören sonunda EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Topluluğunun “Üç Mehmet’in Dansı” isimli gösterisinden uyarlanan kısa zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv