Camda tepki verdi sosyal medyayı salladı

Hatay semtinde kuaför salonu bulunan Seval Alyürek, 12 yıl önce yaşadığı, zaman zaman tekrar etmesi sonucu iyice belleğine yerleşerek  gün geçtikçe de içine oturan çocuk gelinlere tepkisini salonunun camına taşıdı.  “ÇOCUK GELİNLERE HAYIR. 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE GELİN TACI DEĞİL PAPATYA TAKIYORUM” sözleri öylesine ilgi gördü ki, salonunun önü fotoğraf çekimlerine, özçekimlere sahne oldu.

  • 0
  • 1.814
Camda tepki verdi sosyal medyayı salladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hatay semtinde kuaför salonu bulunan Seval Alyürek, 12 yıl önce yaşadığı, zaman zaman tekrar etmesi sonucu iyice belleğine yerleşerek  gün geçtikçe de içine oturan çocuk gelinlere tepkisini salonunun camına taşıdı.  “ÇOCUK GELİNLERE HAYIR. 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE GELİN TACI DEĞİL PAPATYA TAKIYORUM” sözleri öylesine ilgi gördü ki, salonunun önü fotoğraf çekimlerine, özçekimlere sahne oldu. Sosyal medyada patladı; kadın örgütlerinden, kişisel hesaplara taşındı, binlerce kez beğenildi, paylaşıldı. İzmir dışındaki meslek örgütleri de Seval Alyürek’e destek kararı aldı.

12 yıl önce Manisa’dan gelen ve korkudan tir tir titreyip ağlayan gelin’i görünce ilk tepkisini vererek, çocuğa gelin tacı takmayacağı gerekçesiyle reddeden Alyürek, zaman zaman bunun tekerrür etmesiyle de bir şeyler yapması gerektiğini düşündü. Geceleri uykularının kaçan ve bir daha çocuk gelin ile ilgili gelinmemesi için birşeyler yapması kanısına vardı. Aklına salonunun camına böylesi bir yazı yazmanın en azından kapıya kadar gelenlerde caydırıcı olacağını hesabeden Seval Alyürek, bu konuda başarıla vardığını görürken, bu yazının gelenin geçenin ilgisini farketti.  İnsanların selfie çekinmeleri ve sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını görünce de kendisinin de paylaşması gerektiği kararına vardı.  Paylaştığı fotoğraf binlerce kez beğenildi, yüzlerce hesap tarafından paylaşıldı.

Bu kadar olumlu tepki beklemediğini itiraf eden Alyürek, “Oyun çağındaki kız çocuklarının gelin olmasının kabul edilir gibi değildi. Kapıdan çok çevirdim ama başa çıkamayınca tepkimi kişisel olarak böyle vermek için  çıktığım yolun, önce salon önünden geçenler tarafından ilgi görmesi, fotoğraf çektirmesi doğru yolda olduğumu gösterdi. Sosyal medya hesabımda bunu paylaşmam halinde daha fazla kuaförün ilgi ve dikkatini çeker mi? Düşüncesinden yola çıkarak Facebook’a taşıdım.  Umduğumdan daha fazlası oldu.  Çok sayıda kuaför, kendisinin de böyle bir prensip edindiğini, çok sayıda meslek örgütü de bu yazının fotoğrafını sitelerinde, sosyal medya hesaplarında kullanarak dikkat çekmek istedi.  Doğru bir hareket başlatmanın keyfini yaşıyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv