Çamdibi Atatürk Parkı yenilendi

Bornova Belediyesi, ilçedeki yeşil alan sayısını artırmak ve mevcut alanları daha kullanışlı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • 0
  • 886
Çamdibi Atatürk Parkı yenilendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, ilçedeki yeşil alan sayısını artırmak ve mevcut alanları daha kullanışlı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Çamdibi Atatürk Parkı’nda çeşitli alanlarda iyileştirme çalışmaları yapıldı.

 
Bornova Belediyesi bir yandan ilçeye yeni yeşil alan ve çocuk oyun alanları kazandırırken diğer yandan  mevcut yeşil alanlarda iyileştirme ve revize çalışmalarını sürdürüyor. Bornova Belediyesi Parklar Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Çamdibi Barbaros Mahallesi’nde 40 bin metrekare alana kurulu Atatürk Parkı’ndaki çalışmaları tamamladı. Bölge halkının daha kaliteli vakit geçirmesi için park içinde bulunan yeşil alanlar, piknik bölümü, çocuk oyun parkı, spor aletleri ve kent mobilyaları yenilendi.
 
 
Atatürk Parkı artık daha güzel  
Bornova’nın en büyük parklarından olan Çamdibi Atatürk Parkı’na gerçekleştirilen çalışmalarla işlevsiz kalan bölümler tekrar halkın kullanımına sunuldu. Eski küçük havuz yıkılarak bölge halkının hoşça vakit geçirebilmelerinin sağlanması amacıyla  yeşillendirilerek piknik alanı ve kaya bahçeleriyle donatıldı. Eski büyük havuz özellikle çocuklar açısından tehlike arz ettiği için küçük süs havuzuna çevrildi. Park Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, Srebrenica Şehitler Heykeli ile Atatürk Rölyefi’nin de çevre düzenlemelerini gerçekleştirdi. Ayrıca çocuk oyun alanın kauçuk zemini, oyuncaklar ve parkın farklı yerlerinde bulunan spor aletleri ile çöp kovası, bank gibi kent mobilyaları da yenilendi.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila daha yeşil Bornova için yeni alan düzenlemeleri yaparken kullanımda olan parklarda da iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Atila, yeşil alanların fazlalığının refahı ve medeniyeti temsil ettiğini ifade ederek “Evimiz olan Bornova’nın daha yeşil bir kent olması için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Yeni kullanıma sunduğumuz çocuk alanlarımız ve parklarımızla hemşehrilerimize daha kaliteli bir yaşam sunuyoruz” dedi.
 
Başkan Atila başta Büyük Park ve Atatürk Parkı olmak üzere mevcut park alanlarının da imkanlar dahilinde yenilendiğini vurgulayarak “Bornovamızın en önemli parklarından olan Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hemşehrilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri alanları kullanışlı hale getirdik ve kullanımdan dolayı zarar görmüş eşyaları yeniledik. Ayrıca ilçemize aidiyet duygusunu daha da pekiştirmek ve ziyaretçilerin fotoğraf alanı olarak kullanması amacıyla ilçemizin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz renkli ‘Bornova’ yazısından Atatürk Parkı’na da koyduk. ‘Bornova Bizim Evimiz’ ve evimizi güzelleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv