Can dostlarımıza gıda desteği

  • 0
  • 574
Can dostlarımıza gıda desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Soğuk hava koşulları insanlar kadar can dostlarımız hayvanları da zorluyor. Buca Belediyesi, kötü hava koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına gıda desteğine başladı. Yapılan protokol ve alınan desteklerle ilçedeki artık yemekleri toplayan Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hayvan severlerle birlikte belirledikleri Olduruk, Şahintepesi, Belenbaşı ve Evka-1 bölgelerindeki sokak hayvanlarına dağıtıyor.

Sokak hayvanlarının, yaşam alanlarında vatandaşları rahatsız etmeden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her türlü sağlık hizmetini ücretsiz sunan Buca Belediyesi, hayvanların kış şartlarında aç kalmaması için gıda desteğine başladı.
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar ilçenin farklı noktalarında aralıksız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ile yapılan protokol çerçevesinde günlük olarak alınan artık gıdalar hayvan severlerle koordineli olarak belirlenen alanlara götürülüyor.

Özel kaplarla servis
Sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu Olduruk mevki, Şahintepesi, Belenbaşı yol üzeri ve Evka-1 bölgelerinde belirlenen alanlara götürülen yiyecekler özel kaplarla hayvanlara veriliyor.

Kış şartlarında yiyecek bulmaları zorlaşan sokak hayvanları için gıda desteklerinin süreceğini ifade eden Veteriner İşleri Ekipleri, yaptıkları ziyaretlerde sağlık sorunu olan sokak hayvanlarını da tespit ederek, müdahale için Müdürlük bünyesinde tedaviye aldıklarını belirtti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv