Çanakkale Şehitleri Belgeselleri Buca’da Gösterimde

Çanakkale Şehitleri’nin şanlı destanı Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi sinemalarında sahneleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Saha Komutanlığı tarafından hazırlanan, kahraman Mehmetçiğin 103 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı Çanakkale Destanını anlatan üç belgesel film gösterimi Merkezin üç salonunda birden gösterime girdi.

  • 0
  • 377
Çanakkale Şehitleri Belgeselleri Buca’da Gösterimde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çanakkale Şehitleri’nin şanlı destanı Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi sinemalarında sahneleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Saha Komutanlığı tarafından hazırlanan, kahraman Mehmetçiğin 103 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı Çanakkale Destanını anlatan üç belgesel film gösterimi Merkezin üç salonunda birden gösterime girdi. Filme yoğun ilgi gösteren Bucalılar, tarihte eşine az rastlanacak kahramanlık öyküleri karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Türk milletinin başka bir ulusa boyun eğmeyeceğini gösteren, üstüne türküler, şiirler yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve vatan uğruna can veren 250 bin Çanakkale şehidi tüm yurtta olduğu gibi Buca’da da törenler ve çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Buca Belediyesi, Çanakkale cephesinde çarpışan Türk askerlerinin kahramanlıklarını unutturmamak ve gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Saha Komutanlığı tarafından hazırlanan üç belgesel filmin gösterimlerine başladı. Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin üç salonunda 6 seans olarak gösterime giren ‘Sonuçta hepsi de insandı’, ‘Çanakkale Belgeseli’ ve Çanakkale Destanı’ isimli belgesel filmlere gençler yoğun ilgi gösterdi.

1.Dünya savaşında eşi görülmemiş bir cephe olan, bağımsızlığın Türk milletinin karakterinde değişmez bir parça olarak bütün dünyaya gösterdiği şanlı Çanakkale destanını tüm yönleriyle aktaran filmleri izleyen gençler duygu dolu anlar yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv