Çandarlı'da dünya engelliler günü

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

DünyaEngelliler Günü; Dikili’den, Bergama’dan ve Çandarlı’dan engelli vatandaşlarınkatıldığı etkinlikler ile Çandarlı’da kutlandı.  

Çandarlı’da,Dünya engelliler Günü’ne özel olarak düzenlenen etkinlikler engellivatandaşların belde merkezinde yürüyüşü ile başladı. Vatandaşların da katıldığıyürüyüş sonrası engelli vatandaşlara özel olarak gerçekleştirilen yemekprogramına geçildi. Yemek programı süresince Çandarlı Belediye Başkanı AhmetDağdelen, tek tek engelli vatandaşların masalarını dolaşarak hatırlarını sordu. 

DünyaEngelliler Günü’nü, Çandarlı’da kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtenBelediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Sizlerin, bugün burada bulunmanız ve çarşıiçinde yürüyüş yapmanız ile Çandarlılarda bir gün herkesin engelliolabileceğini görmüş oldular. Bizler, potansiyel engellileriz. Ama mühim olanzihinlerde engeller olmasın. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak çok zor. Fizikselengeller zor olsa da her zaman aşılabiliyor. Bir mücadelenin neticesindeaşılabiliyor ise engeller, o da ayrı bir zevk ve gurur veriyor. Bizler,Çandarlı Belediyesi olarak geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimiz içinne yapılması gerekiyor ise onu yapmaya çalıştık. Bazı vatandaşlarımız denizegirmek için merdivenden inip çıkar iken ‘Tutunacak bir yere ihtiyacım var.’dedi. Onu yaptık. Sonra ‘Engelsiz Denize Giriş noktası yapalım.’ dediler. Hemenbeldemizin girişinde engelli tuvaletleri, giyinme yerleri ve de araçları iledenize kadar gidebilecek platformunu yaptık. Türkiye’de çok nadir olan EngelsizDenize Giriş Platformu’nu engelli vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Aliağa’danbeldemize gelen bir engelli grubu bunu istemişti. Ben de buyurun deniz size aitdedim. Hem de beldemizin en güzel yerlerinden birinde. Engelli tuvaletineihtiyaç var dediler. Onları yaparak hizmete açtık. Tabi ki yaptıklarımızyeterli değil. Ama biz, şunu hedefliyoruz. Biz, sizlere deniz getiremeyiz amabir bardak su istiyoruz dediğinizde sizlerin yanınızdayız. Hepinize, tekrar hoşgeldiniz diyorum. Saygıyla selamlıyorum. İnşallah, daha ileride hem kafadakiengellerimizi hem de vücuttaki engellerimizi aşarak beraberce daha mutlu, dahamüreffeh ve daha huzurlu bir dünyada yaşarız. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz.Şeref verdiniz.” dedi. 

BaşkanAhmet Dağdelen, Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği Başkanı SaffetGülsün’ü ve Dikili Engelliler Derneği Başkanı Ruhi Doğramacı’yı başarılıçalışmalarından dolayı tebrik ederek çiçek takdim etti. 

Yaklaşık60 engelli vatandaşın katıldığı etkinliklerde konuşmasını yapan DikiliEngelliler Derneği Başkanı Ruhi Doğramacı, “Çandarlı Belediye Başkanı herzamanki ağabeyliğini gösterip Bergama’yı, Dikili’yi ve Çandarlı’yı buradakucakladı. Hepinize, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ve bundan sonrasında daengelsiz bir dünya için saygı ve selamlarımı iletiyorum. Başkanımıza tekrardanteşekkür ederim.” dedi. 

ÇandarlıBelediyesi’nin destekleri dolayısı ile Başkan Ahmet Dağdelen’e teşekkür ederekkonuşmasına başlayan Dikili Engelli Meclisi Başkanı Sedat Celil Bullalıoğlu,“Her insan bir engelli adayıdır. Ancak içimizde bulunan ben dahil sağlıklı insanlar,yarın ne olacak diye düşünmeden sadece bu günü yaşıyorlar. Demek istediğim şey;ayağımıza bir şey olmadan ayağımızın kıymetini bilelim. Gözümüzü kaybetmedengözümüzün kıymetini bilelim. Ancak bunlardan yoksun olan insanlara da değervermeyi bilelim. Söylemek istediğimiz şey; hep birlikte bu dünyada bulunduğumuzbeldeyi, ilçeyi, kenti ve ülkeyi yaşanılası bir yer haline getirmek için çabagösterelim. Bunun için sağlıklı ve engelli olmamız bir şeyi değiştirmiyor.Hepimiz, bu memleketin bir üyesiyiz. Bu vatandaşların hepsinin el ele verip birşeyler yapması sonucu herkes için daha yaşanabilir bir dünya oluşabileceğinidüşünüyorum.” dedi. 

Dünya Engelliler Günü dolayısı ile gerçekleştirilenetkinlikler Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği üyelerininsahnelediği Umut isimli tiyatro gösterisi ile devam etti. Akıl hastanesindenfirar eden bir insanın hayata bakış açısının anlatıldığı tiyatro gösterisininardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları sona erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv