Caz'ın devleri geliyor

UNESCO tarafından Uluslararası Caz Günü olarak 30 Nisan’da tüm dünyada kutlanan Dünya Caz Günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Cazın devleriyle kutlanacak.

  • 1
  • 2.371
Caz'ın devleri geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

UNESCO tarafından Uluslararası Caz Günü olarak 30 Nisan’da tüm dünyada kutlanan Dünya Caz Günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Cazın devleriyle kutlanacak.

Türk Caz müziğinin, Dünya çapındaki efsanevi yıldızları, bu kez İzmir'de sanatseverler ile buluşacak ve Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quartet"in , Caz standartları ve sürpriz şarkılardan oluşan repertuarlari ile "Doğaçlamanın Harikalar Diyarı"na seyahat edilecek.

İlk kez,"2013 Uluslararası Caz Günü ” kutlamaları ana etkinliğinde Ayşegül Yeşilnil, Neşet Ruacan, Nezih Yeşilnil ve Deniz Dündar’dan oluşan Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quartet Türkiye'yi temsil ederken aynı etkinlikte, Uluslararası Ressam ve Caz sanatçısı Ayşegül Yeşilnil'in Caz temalı eserleri ile 20.kişisel resim sergisi de gerçekleşti.

Konser ile ilgili bilgi veren Caz sanatçısı ve Ressam Ayşegül Yeşilnil, Türk caz müziğinin A Takımı olarak adlandırılan müzisyenlerden oluşan Quartet’in uzun yıllardır birlikte sahne aldığını, 2016 yılındaki kutlamalarında da caz konseri verdiğini söyledi.

Yeşilnil, “Caz resmim (Caz Şarkıcısı), 30 Nisan "Dünya Caz Günü " konserimizin afişi oldu ve ilk kez resmi olarak 15 Nisan "Dünya Sanat Günü"nde paylaşıldı. Bu benim için harika bir şey.

Çünkü her zaman ikiz çocuklarım olarak adlandığım Resim ve Müzik, yani her iki sanatım yine birbirine sımsıkı sarıldı, yine birlikteler. 30 Nisan 2023 / Pazar günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da Saat: 20.00’de başlayacak olan konsere tüm caz severleri bekliyoruz” Dedi.

AYŞEGÜL YEŞİLNİL
Caz şarkıları söyleyen ve caz resimleri yapan "Tek sanatçı" olan Ayşegül Yeşilnil, uluslararası platformlarda ülkemizi her iki sanatıyla temsil etti. Tüm sözlerini yazdığı “Rüzgâra Şarkılar Söyle” adlı albümünü çıkardı.
Caz ustası Erol Pekcan, onu "Kendisi gibi söyleyen, sıra dışı doğaçlama yeteneğine sahip, cesur ve çok güçlü bir caz sanatçısı" tarifiyle taçlandırdı.
UNESCO tarafından "Uluslararası Caz Günü" etkinliğinde Türkiye'yi temsil etmek üzere davet aldı.
UNESCO tarafından Meksika'da bir Maya tapınağında düzenlenen törende, eserleri "Uluslararası Ustalık Belgesi" ile onurlandırıldı.

NEZİH YEŞİLNİL
Ülkemizi dünyanın bir çok ülkesinde mtemsil etmiş olan duayen caz sanatçısı Nezih Yeşilnil, Kontrbas, bas gitar ve gitar çalmaktadır. Çok sayıda radyo, konser, TV programında yer almış, uluslararası festivallere katılmıştır. Besteci, aranjör ve sayısız öğrenci yetiştirmiş bir eğitmen, olan Yeşilnil, 50. Sanat yılında kendisine layık görülen " İKSV Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün sahibidir.

NEŞET RUACAN
Caz gitarın üstad ismi olan Ruacan, klasik gitar ile başladığı müzik hayatına elektrik gitar ile devam etti.
Caz gitara olan ilgisi, onu İngiltere ve ABD’de caz teori dersleri almaya yöneltti.
TRT İstanbul Radyosu'nda çalıştı. TRT Caz Orkestrası şefliği yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Müzik bölümünün kurucularındandır.
" İKSV Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün sahibidir.

DENİZ DÜNDAR
Caz davulunu kendine has stiliyle yorumlayan, engin tarihsel caz bilgisiyle müziğini zenginleştiren sıradışı, usta bir caz müzisyenidir.
Müzikle birlikte öğrenimini de sürdürerek İngiliz Filolojisi’ni bitiren Deniz Dündar, uzun yıllar üniversitede eğitmen olarak görev yapmıştır.

Yorumlar (1)
  • Emre Aytekin

    Emre Aytekin

    İzmirli caz severler için büyük şans.

    24 Nisan 2023 11:52
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv