Cazın dev isimleri Çeşme’ye geliyor

  • 0
  • 770
Yazı Boyutu:

Dünya markası olma yolunda ilerleyen Çeşme’de caz günleribaşladı.. Bu yıl 4. Kez düzenlenen Caz Festivali Çeşme’nin gözdesi marinayataşındı.  İlki 2011 senesinde Ekim ayındaAlaçatı’da gerçekleştirilen ve 2012 yazında Alaçatı ile Bodrum’da aynı andadevam eden,  Türk caz dünyasına yıllarca emek vermiş solist veenstrümantalistlerin yer aldığı Jazz Rüzgarı bu yılda  Çeşme Marina’da esmeye devam ediyor. Festivalboyunca ülkemizin yetiştirdiği en değerli caz sanatçıları bu yıl ÇeşmeMarina’da caz severler ile buluşuyor. 

 Ayça Gündüz Latin Jaz Projectbüyüledi  
Festivalin açılış konserini  geçtiğimiz hafta Ayşe Gencer & İlhamGencer  yaparken  festivalin lansmanın da gerçekleştiği ikincikonserde Ayça Gündüz Latin Jaz Project muhteşem performansı ile cazseverlere  unutamayacakları bir geceyaşattı.  İstanbul ve İzmir’in seçkinsimalarının katıldığı bu özel gecede konuklar marinada özel ve keyifli biratmosferde bir araya geldi. 

Sanatçılar İstanbul’dan ÇeşmeMarina’ya deniz uçağı ile geldi
Çeşme Marina’da 2 ay boyunca sürecek caz festivalindesanatçılar her hafta İstanbul’dan deniz uçağı Seabird Havayolları ile Alaçatı’yaoradan da festival alanına geliyor. Özel uçuş ile Çeşme’ye gelen cazın devisimleri her hafta notaları havada uçurmaya, caz severleri büyülemeye devamediyor. 

Marinada 2 ay boyunca caz rüzgarı esecek
Çeşme’ninmarka tanıtımında büyük katkı sağlayan aylar süren festival bu senede ÇeşmeMarina’da caz severlere keyifli anlar geçirtiyor.  5 Nisan – 7 Haziran2014 tarihleri arasında planlanan ve müzik koordinatörlüğünü Ayhan Öztoplu’nunüstlendiği  Jazz Rüzgarı Çeşme’nin tanıtımına da çok önemli katkısağlıyor.      
    
 
Buğra Özçetin “Çeşme Marina’da daha çok sanatsever ilebuluşacağız” 
Festivalingerçekleşmesinde büyük katkısı olan 15 Eylül Kıraathanesi sahibi ve JazzRüzgarı’nın organizatörü Buğra Özçetin her sene üzerine katarak geliştirdiklerifestivale gelen tepkilerden çok memnun olduklarını belirterek “Caz müziğiniseven insanlar konserlere yoğun ilgi gösteriyorlar. Biz de her sene konserlerinmekanlarından festival programına kadar her konuda her sene yenilikler ekledik.Bu yıl da festivali Çeşme Marina’ya taşıyarak daha çok sanatsever ile buluşturduk.Caz müziğinin günümüzdeki eşsiz sesleri iki ay boyunca her hafta ÇeşmeMarina’da caz severlere unutulmaz konserler verecek . Festivalin gördüğü yoğunilgiden çok memnunuz ” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv