Celsus’da ilklerin gecesi

32. Uluslararası İzmir Festivali’nin sondan bir önceki konserinde Celsus Kütüphanesi’nde ilklerin gecesi yaşandı.

  • 0
  • 340
Celsus’da ilklerin gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

32. Uluslararası İzmir Festivali’nin sondan bir önceki konserinde Celsus Kütüphanesi’nde ilklerin gecesi yaşandı. Çağımızın en verimli sanatçılarından Richard Galliano’nun “Jade Konçerto”sunun dünya prömiyerinin yanı sıra, bestecinin Vivaldi’nin “Summer-Yaz” Konçertosunun akordeon ve yaylı çalgılar için uyarlamasının da ilk seslendirilişi yapıldı. Flüt ve yaylı çalgılar için yazılan Jade Konçerto’yu, Galliano’nun konçertoyu ithaf ettiği dünyanın sayılı flüt sanatçılarından Massimo Mercelli seslendirdi.
         
1 Temmuz 2018 Pazar akşamı tamamen dolu olan Celsus Kütüphanesi’nde olanlar uzun yıllar unutamayacakları bir müzik gecesi yaşadı. Tanınmış oda müziği topluluklarından Cameristi Della Scala, baş konuk şefleri Wilson Harmanto yönetiminde, besteci ve icracı olarak çağımızın en verimli sanatçılarından biri kabul edilen akordeon sanatçısı Richard Galliano ve “sihirli Flüt” olarak da tanınan Massimo Mercelli’ye eşlik etti.
       
Konser Giovanni Sollima’nın Flüt ve yaylılar için Contrafactus adlı eseriyle başladı. Ardından Astor Piazzolla’nın keman ve yaylılar için Milonga del Angel’ı kemancı Laura Marzadori’nin solist olarak katılımıyla seslendirildi. Gecenin en önemli eseri Richard Galliano’nun flüt ve yaylılar için yazdığı Jade Konçerto’nun dünya prömiyeri yapıldı. Solist Massimo Mercelli’nin bir bölümünde oldukça nadir kullanılan bas flütle de çaldığı konçerto çok beğenildi. Bu eserin anısına İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper Galliano ve Mercelli’ye birer anı plaketi sundu.

Dünya prömiyerinin ardından Galliano akodeon ve yaylılar için yazdığı Opal Konçertoyu çaldı. Bu eseri kontrbas sanatçısı Giuseppe Ettore’nin solist olarak katıldığı  Astor Piazzolla’nın Contrabajando adlı eseri takip etti. Akordeon ve yaylıların seslendirdiği Primavera Porteña’nın ardından Şef Wilson Hermento, Galliono’nun yaylılar ve akordeon için uyarladığı Vivaldi’nin “Summer- Yaz” konçertosunu da ilk kez seslendirdiklerini duyurdu. Unutulmaz gece Mercelli ve Galiano’nun yaylılara katıldığı romantik Galliano bestesi La Valse à Margaux ile sona erdi.

2. Uluslararası İzmir Festivali 7 Temmuz 2018 Cumartesi akşamı Çeşme Kalesi’nde İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile yapılacak Oberon Trio konseri ile sona erecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv