CERN ARAŞTIRMACISI KATILIMCILARI BÜYÜLEDİ

  • 0
  • 748
CERN ARAŞTIRMACISI KATILIMCILARI BÜYÜLEDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CERN'de parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan ODTÜ Fizik Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Bilge Demirköz Uzay Kampı Türkiye katılımcılarıyla buluştu.

19-25 Haziran dönemi 6 Günlük Yaz Kampına misafir konuşmacı olarak katılan Demirköz; öğrencilere yaptığı ilginç sunumda Uluslararası Uzay İstasyonu’na monte edilen Alfa Manyetik Spektrometresinde (AMS) aktif olarak görev aldığını ve karanlık madde araştırmaları yaptığını anlattı.

CERN Kullanıcıları Danışma Kurulu üyesi ve Uluslararası Uzay İstasyonunda çalışan az sayıdaki Türk araştırmacıdan biri olan Demirköz’ün farklı anlatım tarzıyla yaptığı anti madde, kütle tanımı ve evrenin yaşı ile ilgili açıklamalar İstanbul, Bursa ve Antalya’dan gelen öğrencilerin de olduğu yaklaşık 70 kişilik dinleyici grubu tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Demirköz; öğrencileri kariyer tercihlerini fen bilimleri alanında yapmaya davet ederek, “Türk insanı çok başarılı bilim çalışmalarına imza atıyor. Sizler de ilerde bilime büyük katklılar sağlayabilirsiniz, bunun için çok çalışın ve kendinize güvenin” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv