Çeşme’de barış nağmeleri yankılandı

  • 0
  • 878
Yazı Boyutu:

Türk, Alman veFransız müzisyenler barış için Çeşme’de muhteşem bir konser verdi. Birçokülkede naklen yayınlana konser ile hem dostluk mesajı verildi hem de Çeşmetanıtımı yapıldı.

Almanya ve Fransa arasındaki on yıllar süren kanlı savaşısonlandıran Elysee Antlaşması’nın 50’nci yılı Çeşme’de kutlandı. Ankara AlmanKültür Merkezi ve Ankara Fransız Kültür Merkezi ile Çeşme Belediyesi’nin ÇeşmeAçıkhava Tiyatrosu’nda düzenlediğini geceye, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel,Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Almanya İzmir Başkonsolos Vekili ElkeGrabarec, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ankara AlmanKültür Merkezi Genel Müdürü Dr. Thomas Lier, İzmir Fransız Kültür MerkeziMüdürü Emmanuelle Houles’in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turist ileÇeşmeli katıldı.

Dostluklarıpekiştirecek
Konserden önce konuşma yapan Elke Grabec, Dr. Thomas Lier ve EmmanuelleHoulles  gecenin hem iki ülke hem deAvrupa’da sağlanan barış ortamındaki önemini vurguladı, bu kutlamayı başka birülkede, Çeşme gibi birçok milletten insanın bir arada yaşadığı bir kentteyapmaktan duydukları mutluluğu belirtti, Dokuz Eylül Üniversitesi RektörüFüzün’e de katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu barış konserinin üç ülkenindostluğunu daha da pekiştireceğini kaydeden Başkan Tütüncüoğlu ise “Önceliklesahnede bulunan 91 gencimiz olmak üzere bu dostluğa ve geceye katkıda bulunanherkese teşekkür ediyorum. Çeşme’de barış amacıyla düzenlenen bu konsere evsahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi

Avrupa’da naklenyayınlandı
İki hafta kadar önce bir araya gelerek, sadece bu süre boyunca birlikteçalışan orkestra oluşturan ülkelerinin en yetenekli genç müzisyenleri arasındanseçilmiş 91 genç sanatçı, Şef Naci Özgüç yönetiminde dinleyicilere muhteşem birklasik müzik ziyafeti sundu. Almanya ve Fransa’da da naklen yayınlanan gecede,Alman Beethoven, Fransız  Claude Debussyve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin’in eserlerinin de aralarında bulunduğu birçokparçanın yanı sıra 10’ncu Yıl Marşı da seslendirildi. Sadece iki haftalıkbirlikte çalışmalarına rağmen eşsiz bir uyumla izleyicileri kendinden geçirenkonser sonunda izleyiciler, 3 milletten oluşan orkestrayı dakikalarca ayaktaalkışladı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv