Çeşme'de Klazz Brothers fırtınası

  • 0
  • 722
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi ileTürkiye Araştırma, Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV)’un ortaklaşagerçekleştirdiği iki organizasyonun ilki olan Klazz Brothers ve Cuba Percussionkonseri önceki gece yapıldı. TÜLOV için özel olarak sahne alan Güney Amerikalıgrup, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran hayranlarına aralarında yerlieserlerinde yeraldığı repertuvarı ile müzik ziyafeti çekti.

 

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da sahne alan grubuŞef Erol Erdinç yönetti. Dünya’nın önemli müzik gruplarından biri olan KlazzBrothers,  klasik ve caz müziğini Kübaritimleriyle birleştirerek sundu. Ülkemizde de müzikseverler tarafındanyakından tanınan topluluk, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 2013 yeniyıl konserinde de Ankara’da sahne almış, 12 bin kişiye seslenerek, büyük beğenitoplamıştı.

ASLAN: SANATA AYRIBİR ÖNEM VERİYORUZ
Çeşmelilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde tolulup,sempatik tavırları ile de hayranlarının gönüllerini fethetti. Özellikle sonbölümde “Üsküdar’a giderken’ başta olmak üzere Türkçe eserler de çalan GüneyAmerikalı grup, hayranlarınca uzun süre alkışlandı. Konser bitiminde ÇeşmeBelediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve grup üyelerine çiçek taktim eden TÜLOVYönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, “ TÜLOV olarak kültüre, görsel ve işitselsanata ayrı bir önem veriyoruz. Düzenlediğimiz konser ve etkinliklerle hemsanatseverleri ulusal ve uluslararası sanatçılarla buluşturuyor hem deülkemizin, kentimizin tanıtımını yapıyoruz. Bize bu konuda destek olan, TÜLOVdostu Sayın Faik Tütüncüoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

TÜTÜNCÜOĞLU: HÜSEYİNKARDEŞİMLE GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ
TÜLOV’un geçen yıl da dünyaca ünlü Yunanlı sanatçı DemisRoussos’u Çeşme’ye getirerek, önemli bir etkinliğe imza attığını belirten ÇeşmeBelediye Başkanı Tütüncüoğlu da, “ Çeşme’de bu tür organizasyonlara yervermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Değerli kardeşim TÜLOV Başkanı HüseyinAslan ile birlikte iki yıldır son derece güzel çalışmalara imza atıyoruz. Buişbirliği bundan sonra daha da güçlenerek devam edecek” ifadelerini kullandı.Çeşme Belediyesi ile TÜLOV, 7 Eylül 2013 Cumartesi günü de Türkiye’ninTenorları Konseri’ni gerçekleştirecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv