Çeşme festivali 25 yıl sonra yeniden başladı

Çeşme Festivali 25 yıl aradan sonra “Ege’nin İki Yakası” temalı müzik ve kültür etkinlikleriyle yeniden gerçekleşiyor.

  • 0
  • 530
Çeşme festivali 25 yıl sonra yeniden başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Festivali 25 yıl aradan sonra “Ege’nin İki Yakası” temalı müzik ve kültür etkinlikleriyle yeniden gerçekleşiyor. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk gününde Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, sevgiye, barışa ve kardeşliğe güvercin uçurarak; “14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme’nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 
1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Çeşme Festivali’nin ilk günü bir dizi etkinlik ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın açılış konuşması ile başlayan festivalde İki Yaka’dan Dans Atölyesi ve Sakız Adası’ndan gelen misafirlerin halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Çeşme Kalesi Sergi Salonu, Ayios Haralambos Kilisesi ve Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda Karma Sergi açılışı yapıldı. Çeşme yöresi ve Sakız Adası müzik ve dans geleneklerinden örneklerin sergilendiği festivalde Selim Özyol’un “Zeybek Kültürü ve Dansları” konulu söyleşisi Çeşmeliler tarafından yoğun ilgi gördü.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası önünden Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. “Çeşme’de festival var” şarkısı eşliğinde Çeşme sokaklarında konvoy şeklinde gerçekleştirilen kortej renkli görüntülere sahne oldu. Korteje, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, eski Çeşme Kaymakamı Çetin Yücel, eski Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan, Ahmet San, Çeşme Kültür ve Turizm Müdürü Osman Kabasakal, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“Hayalimi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum”
25 yıl aradan sonra Çeşme Festivali’ni yeniden yaparak, hayalini gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran açılış konuşması yaptı. Başkan Oran, “14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme’nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 
“Ölümsüz dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz”
Çeşme bozulmamış doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel birikimi, gastronomik zenginlikleriyle yalnız deniz, kum ve güneş kalıplarına sığmayacak kadar büyük, dünya turizminde eşine ender rastlanır bir kent. Çeşme Festivali bu eşsiz güzelliklerimizi dünyaya tanıtmayı, her yıl farklı coğrafyalar, farklı kültürleri Çeşme’mizde ağırlayarak, dünyanın her köşesine gönül bağları, dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv