Çeşme Kalesi’nde “ESKİ BİR AŞK HİKÂYESİ”

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali sona yaklaşırken 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde “Klezmer Kralı” Giora Fiedman ve Gershwin Quartet’i ağırlayacak.

  • 0
  • 615
Çeşme Kalesi’nde “ESKİ BİR AŞK HİKÂYESİ”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali sona yaklaşırken 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde “Klezmer Kralı” Giora Fiedman ve Gershwin Quartet’i ağırlayacak. Klezmer müziğini dünyanın en büyük konser salonlarına getiren ve bu müziği inanılmaz bir manevi boyuta taşıyan ilk büyük müzisyen olan klarnetçi Giora Fiedman, konser salonlarının rüya dörtlüsü Gershwin Quartet ile çalacak. Böylelikle klarnetin dört tel ile olan büyük aşkı Kale’de tekrar canlanacak.

Bir fenomen, canlı bir efsane, 50 yılı aşkın bir kariyer, büyükelçi, öğretmen, akıl hocası, klarnet virtüozü, Klezmer Kralı Giora Fiedman kendisini insanlığın ruhunu besleyen bir hizmetkar olarak niteler. Müziğin kaynakları, memleketi, bestecilerin adı ve müzik klasik mi, sadece eğlenceli mi yoksa folk kökenli mi, bunların hiçbirinin önemi yoktur. Fiedman şöyle der; “Ne çaldığımızın değil, daha çok nasıl – kalp ve tutku ile ruha bürünerek – çaldığımızın bir önemi var. Parçaların adını, yazıldıkları zamanı ve bestecilerin adlarını o anda unutursak, o zaman geriye yalnızca izleyicilerimizle seve seve paylaştığımız müziğimiz kalır – ruh için bir parti.”

Rusya Müzik Okulu'nun temsilcilerinden ve çeşitli uluslararası müzik yarışmalarının kazananlarından oluşan Gershwin Quartet 1990’dan bu yana birlikte çalan, kendilerini belirli bir dönem, stil ve besteci ile sınırlamayan Michel Gershwin, Natalia Raithel (keman),  Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff (çello)dan oluşuyor. Büyük Usta Fiedman ile yollarının 1995’de kesiştiğini söyleyen Michel Gershwin o günden beri Fiedman’ın sadık hayranları olduklarını ifade ediyor. Fiedman ve Gershwin Quartet 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde klasik eserler, değişik orijinli halk türküleri, Latino- Amerikan melodileri caz ve klezmer müziğini içeren harika bir program sunmaya hazırlanıyor. Etkinliğin biletleri Biletix’den alınabilir. Sabancı Kültür Sarayı’nın yanından Çeşme’ye otobüs kalkacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv