Çeşme tarihiyle de yıldızlaşacak

  • 0
  • 1.054
Çeşme tarihiyle de yıldızlaşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Bağlararası kazısını ziyaret eden Dalgıç, ilçenin tarihi dokusunun da doğal güzellikleri kadar zengin olduğuna dikkat çekti; kentin tarih turizminde de yıldızlaşacağını belirtti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme kent merkezindeki Bağlararası Kazı Alanı'nı ziyaret etti. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vasıf Şahoğlu'ndan ortaya çıkan bulgular hakkında bilgi alan Başkan Dalgıç, özverili çalışmaları için Doç. Dr. Şahoğlu ve kazı ekibine teşekkür etti. Bağlararası'nda gerçekleştirilen faaliyetlerin kentin hem tarihi hem de geleceği açısından önemine değinen Dalgıç, Belediye olarak çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

İki kaynak  da mevcut

Çeşme'nin tarihi dokusunun, ilçenin dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olmasında büyük payı olan 3S (Sun, Sand, Sea-deniz, kum, güneş) kadar büyük bir zenginlik barındırdığına dikkat çeken Başkan Dalgıç, kentin tarihi potansiyelinin değerlendirilmesini sağlamak için gerekli adımları atacaklarını açıkladı. Dünyanın önde gelen turizm markalarının bir çoğunun ya tarihi dokusu ya da doğal güzellikleriyle tanındıklarını hatırlatan Dalgıç, "Çeşme turizmin iki büyük kaynağını tek bir adreste buluşturan bir destinasyon" dedi.

Erythrai turist çekiyor

Çeşme'nin Ildırı bölgesinde bulunan Erythrai Antik Kenti'nin yılın 12 ayı cazibesini yitirmediğini ve her geçen yıl daha fazla turiste ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Dalgıç, Bağlararası'ndan elde edilen bulgulara dikkat çekti. Kentin simgelerinden olan Çeşme Kalesi'nin ve kent içindeki korunmuş tarihi yapıların yanı sıra Erythrai ve Bağlararası kazılarıyla kentin tarih turizmindeki yükselen cazibesini vurgulayan Dalgıç,"Çeşme'nin tarih turizminde hak ettiği yere ulaşmasını sağlamak içinelimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

Turizmde önem kazanacak

Çeşme Bağlararası'nda gerçekleşen kazı çalışmalarına başkanlık eden Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vasıf Şahoğlu ise kazılar hakkında bilgi verdi, şöyle dedi: "Günümüzden 4500-4400 yıl öncesine kadar bulgulara ulaşılan kazılarda, Çeşme'nin çok önemli bir liman kenti olduğuna dair önemli kanıtlar elde edildi. Ulaşılan sonuçlarda kentte M.Ö. 3 binden günümüze kadar sürekli olarak yerleşim olduğu tespit edildi. Elimize geçen örnekleri incelediğimizde Ege adalarıyla ticaret yapıldığını gösteren bulgulara ulaştık. Bulgular ışığında bölgenin zaman içerisinde turizm açısından daha da önem kazanacağına inanıyoruz. Böylece yeni bir turist çekim merkezine daha kavuşacak."

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv