Çeşme ve Güzelbahçe otizm vadisi olsun

  • 0
  • 700
Çeşme ve Güzelbahçe otizm vadisi olsun
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyada otizmin görülme sıklığının son yıllarda arttığını ve doğan her 68 çocuktan birinin otizmli olduğunu söyleyen Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Güzelbahçe ve Çeşme olarak el ele verelim. Otizm için bu iki ilçe faaliyetler, çalışmalar ve kamplar düzenlesin. Bu alana yatırım yapmak isteyen yabancıları da bu bölgeye çekelim. Güzelbahçe ve Çeşme’yi otizm vadisi yapalım” dedi.

İzmir’de otizmli bireylerin sosyal yaşama hazırlamak amacıyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Umut Okulu) öğrencileri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Altınyunus Otel’de açılan sergide öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ahşap ve seramik boyama,  anahtarlık, keçe ile süslenmiş eşyalar ve ebru çalışmaları gibi pek çok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Güzelbahçe Kaymakamı Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akan ve çok sayıda davetli katıldı.

“Onları kucaklayalım ve kazanalım”
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, otizmin dünyada görülme sıklığının arttığını belirterek, “Maalesef halen yapılan araştırmalarda otizmin günümüzde neden arttığına dair kesin bir bulgu yok. Otizmin neden arttığı konusunda ciddi araştırmalar yapılıyor fakat halen bir cevap bulunamadı. İlerleyen yıllarda her beş çocuktan birinin otizmli doğma ihtimali olduğu çeşitli bilimsel makalelerde dile getiriliyor. Fakat bu konuda çözüm bulunana kadar otizm çocuklarımızı kucaklamamız, onları eğitmemiz ve onları kazanmamız gerekiyor. Yaşar Üniversitesi ve okulumuz arasında yapılan iş birlikleriyle pek çok proje hayata geçiriliyor. Bu gibi çalışmaların diğer kurum ve kuruluşlarla da yapılmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Yeteneklerini ortaya çıkaralım”
Otizmli bireylerinin hayata kazandırılmasının önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu belirten Yaşar, “Bugün burada otizmli öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünler sergileniyor. Bu sergi bu işin bir başlangıcı olsun. Otizmli çocuklarımızı desteklemek için ve katkıda bulunmak için tüm yetkilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu çocuklarımıza meslek öğretilebilir. Bireysel çalışacakları onların yeteneklerini ortaya çıkaracakları meslek dallarında eğitimler verilebilir. Güzelbahçe ve Çeşme olarak el ele verelim. Otizm için bu iki ilçe faaliyetler, çalışmalar ve kamplar düzenlesin. Bu alan için yatırım yapmak isteyen yabancıları da bu bölgeye çekelim. Güzelbahçe ve Çeşme’yi otizm vadisi yapalım” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv