Çeşme’nin kış gelişmesi durmasın

  • 0
  • 678
Yazı Boyutu:


Çeşme’nin kış turizminde de gelişme sağladığını kaydedenBaşkan Tütüncüoğlu, 21 yıldır bekledikleri Altınkum için çağrıda bulundu,“Planları hazırlayın ilerleme durmasın” dedi.
 

Turizm cenneti Çeşme’nin son birkaç yıl içinde kış dönemindede büyük ivme kazandığını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu,yaz aylarında açılan, kış aylarında kapanan ‘yazlık’ çalışan işyeri sayısındabüyük bir düşüş meydana geldiğini belirtti. Birkaç yıl öncesine kadar ilçeçarşısı olan İnkılap Caddesi’nde bile birçok işyerinin ‘yazlık’ esasına göreçalıştığını hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Bugün cadde üzerine yazın açık,kışın kapalı olan işletme kalmadı. Termal su bulunan otellerde de müşteri sayısındageçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20’ye varan artış oldu. İlçenin kış aylarıda hareketlendi” diye konuştu. 

Ayda 6 bin turistgelecek
Çeşme gibi uzun yıllar turizmi sadece yaz aylarında işlevselolan deniz, kum, güneş etrafında şekillenmiş turizm kentlerinde, kış turizminingelişiminin güç olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncüoğlu; ilçenin, doğalgüzelliği ve termal zenginliği ile belediye, işletme ve sivil toplumkuruluşlarının çabalarıyla bu sıkıntıyı aşmakta olduğunu kaydetti. “Çeşme içinartık Ankara’nın da elini taşın altına koymasını zamanı geldi” diyenTütüncüoğlu, “Kış aylarında ilçeye turist getirmesi için görüştüğümüz tümfirmalar ilçenin 10 bin kaliteli yatak sayısının 30 bin olduğu takdirde ayda 6bin turist getirebileceklerini söylüyor” şeklinde konuştu. 

21 yıldır oyalıyorlar
İlçenin yatak sayısının artması için de 8 yıl önce turizmtesisi alanı ilan edilen Altınkum bölgesinin imar planlarını yapılmasını gerektiğinibilgisini veren Tütüncüoğlu, “Altınkum bölgesinde bakanlıkların turizm tesisialanı olarak belirledikleri bölgede aynı bakanlıklar tarafından turizmtesislerinin yapılmasına engel olmak istercesine 21 yıldır yapılmıyor. 25binlik planları dalga geçer gibi yapıp yapıp tekrar bozuyorlar. “Uzun süredir,‘üç ay-beş ay sonra planlar geliyor’ ‘bu sefer eli kulağında’ diye diye 21yıldır oyalıyorlar” diye konuştu. 

O gün doğanlarınçocuğu oldu
Başkan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “İlk, ‘Üç ay sonraplan elinizde’ dedikleri gün doğan çocuklardan kimi üniversiteye gidiyor kimiçoluk çocuğa karıştı, biz hala plan bekliyoruz ve planlar hala ortada yok. Haladaha sorduğumuzda dalga geçer gibi ‘Üç ay sonra elinizde’ diyorlar. Eski Çevreve Şehircilik İzmir İl Müdürü de “1 hafta sonra planları belediyeyegöndereceğiz’ demesinin üzerinden 6 ay geçti, değişen bir şey yok. Çeşme kışturizminde kendi çabasıyla gelişti. En azından şimdi planlayın da yatak sayısıartsın, gelişme durmasın.”

Yatırımcılar bekliyor

Çeşme’de yatırım yapmak için sırada bekleyen ve mağduredilen yatırımcılardan bir tanesinin de dünyanın 32. zengini olan 18 milyardolarlık serveti bulunan, Rus milyarder Mihail Dmitriyeviç Prohorov olduğunuaçıklayan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Prohorov, 7 yıl önce Çeşme Altınkumbölgesinde turizm tesisi yapmak amacıyla ilçede bir arsa satın aldı.Altınkum’daki 21 yıldır boyunca imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın, 170dönümü Prohorov’a ait. Prohorov’un yaklaşık 200 milyon Türk Lirası turizmtesisi yatırımı yapacağı ve yapılacak tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı birtemada inşa edileceği bilgisini de aldık. Fakat hem para hem de proje hazırolmasına rağmen, bakanlıklar planı hazırlamadığı için yatırım hayata geçemiyor.Çeşme ve Çeşmeliye zaman kaybettiriliyor.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv