Çevreci Çocukları iki kitap daha

  • 0
  • 976
Yazı Boyutu:

Altın kitaplar çevreci çocuklar için iki yeni kitap dahayayınladı. Bunlardan biri Çevreci Kral, diğeri ile Deltora

ÇEVRECİ KRAL
Çevreci Kral kurbağa, halkına hep iyi, doğru ve güzel olan şeyleriögretmiş. Küçük kurbağalara her zaman doğayı korumaları gerektiğini, mavigökyüzü, su kaynakları olmadan hayatta kalamayacaklarını anlatmış.

YAZAR HAKKINDA
1952 yılında Kocaeli’de doğan Aysun Berktay Özmen, 1976yılında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu (bugünkü MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekoratif Resim Bölümü)’ndan mezun oldu. Yazar, sanat hayatı boyunca yurt içinde ve dışında birçokkişisel ve karma resim sergilerine katıldı.  1992 yılından beri İznik’te oturan yazarın, BahçemdekiÇiçekler ve Bir Ressamın Bahçe Güncesi adlı iki kitabı yayımlandı. TUDEMEdebiyat Ödülleri Çocuk Kitabı dalında Bahçıvan Köstebek ve Uçan KarıncaKıvırcık adlı eseriyle birincilik ödülü kazandı.  

CANAVARLAR VE BÜYÜLER ÜLKESİ DELTORA

Deltora Kemeri’nin yedi kayıp mücevheri bulunmuş, kemer eskigücüne kavuşmuştu. Şimdi sıra tahtın gerçek vârisini bulmaya gelmişti. ÇünküGölgelerin Efendisi’ni yok etmeleri için Deltora Kemeri’ne ihtiyaçları vardı.Kemeri tek kullanabilecek kişi de tahtın gerçek vârisiydi.

Lief, Jasmine ve Barda bu üç kahraman Deltora macerasıboyunca yaşadıkları bütün zorluklara ve Gölgelerin Efendisi’nin karşılarınaçıkardığı bütün kötülüklere rağmen aralarındaki gerçek sevgi sayesinde herşeyin üstesinden gelmeyi başarmışlardı.

YAZAR HAKKINDA
Emily Rodda iki erkek kardeşiyle birlikte Sidney’inkuzeyinde büyümüş, 1973 yılında Sidney Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümünübirincilikle bitirmiştir. Okuma sevgisi onun yayın dünyasına girmesine nedenolmuştur. İlk kitabı 1984’te yayımlanmıştır. Resimli çocuk kitapları ve gençlikedebiyatı dalında birçok eseri ve ödülü vardır. Deltora serisi, Avustralya Çocuk Kitapları Komisyonu tarafındanbeş kez ödüle değer görülmüştür. Rodda, 1994 yılından beri tüm zamanını kitap yazmayaadamıştır.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv