Çevreci resimler ödüllerini aldı

İzmir Doğalgaz tarafından bu yıl 6. düzenlenen okullar arası resim yarışması ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

  • 0
  • 600
Çevreci resimler ödüllerini aldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Doğalgaz tarafından bu yıl 6. düzenlenen okullar arası resim yarışması ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. “Doğalgaz ve Çevre” konusuyla bu sene de çevre bilincine vurgu yapan yarışmada 6 eser derece girerken bir eser de jüri özel ödülü ile ödüllendirildi. Ödüller İzmir Doğalgaz Genel Müdürlüğü’nde yapılan törenle dağıtıldı.

2005 yılında bu yana doğalgazın kullanıldığı İzmir’de, çocukların gözünden doğalgazın çevreye yaptığı etkinin resme aktarılmasının istendiği yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucunda 3 esere ödül, 3 esere mansiyon, 1 esere özel ödül verilirken 14 eser ise sergilenmeye değer bulundu.

Yarışmanın birincisi Bornova Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Cankat Çağlayan bin 500 lira değerinde diz üstü bilgisayar, ikinci Karşıyaka Özel Takev Ortaokulu öğrencisi Zeynep Özbay bin lira değerinde diz üstü bilgisayar, üçüncü Nevvar Salih İşgören Ortaokulu öğrencisi Bensu Simay Demirdağ ise 500 lira değerinde tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Mansiyona değer görülen Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu’ndan Ceren Yıldız, Eren Şahin Eronat Ortaokulu’ndan Duru Özenç, Necmiye Bilgin Ortaokulu’ndan Ecem Cemre Karabacak ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Sergilenmeye değer görülen 14 eser ve Jüri özel ödülüne 50 lira değerinde alış-veriş çeki hediye edildi. Öğrencilerin başarısında öğretmenlerin katkısını göz önünde bulunduran İzmir Doğalgaz, birincinin öğretmenini yarım altınla, ikinci, üçüncü ve mansiyon alan öğrencilerin öğretmenini ise çeyrek altınla ödüllendirdi.

Öğrenciler ödüllerini İzmir Doğalgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata ve Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Ödemir’in elinden aldılar.

Genel Müdür Yandımata, çevrenin korunmasının önemine vurgu yaparak, “Çevre biz büyüklere emanet. Bizler çevreyi iyi korumalıyız ki, sizlere koruyabileceğiniz bir çevre bırakabilelim. Siz çocuklarımızda çevre bilincini ne kadar erken oluşturabilirsek, çevrenin korunmasına da o kadar katkı sağlamış oluruz. 6.ınsını düzenlediğimiz bu yarışma ile yüzlerce çocuğumuz çevre konusundaki duyarlılıklarını bizlere çok güzel gösterdiler. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv