CHP Bayraklı 4+4+4’ü masaya yatırdı

  • 0
  • 1.735
Yazı Boyutu:

CHP Bayraklı İlçe başkanlığı 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili panel düzenledi. Panelde sistemin getirdiği yanlışlar ve oluşacak sorunlar ele alındı.
Bayraklı Belediyesi Ümit Boz spor tesislerinde gerçekleşen panele CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Bayraklı ilçe başkanı Levent Ölçer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Panel de konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Fakir ailelerin çocukları ve kızlarımız okuldan uzaklaşmasın, yeni nesil eğitimsiz kalmasın diye karşıyız” dedi. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ise cevap alamadığı liselerin seçmeli olacağı belirtilen 2012/20 sayılı “12 yıllık zorunlu eğitime yönelik uygulamalar genelgesi” ne göre hangi il ve ilçelerde hangi liselerin bulunması gerektiğinin ve hangilerinin İmam Hatip Liselerine dönüştürüleceğinin planlandığı, yeterli okul binası olup olmadığı sorularının ardından yeni sistemin son 4'lüğü olan liselerde uygulanacağı belirtilen bir olguya daha dikkat çekti.
 
Toplum ayrıştırılmaya çalışılıyor
CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer de yaptığı konuşmada “Biz CHP olarak 4+4+4 sisteminin yanlışlarını her fırsatta ifade ediyoruz. Halkın onayına sunulmadan geçmişle hesaplaşan ve ülke de yaratılmak istenen değişime karşı çıkacağız. Günümüze kadar Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine inanılmaz saldırılar olmuştur. Akp iktidarı “Dindar gençlik “ yetiştireceğini söyleyerek toplumu inanan, inanmayan diye ayrıştırarak başında “Milli ibaresi” bulunan eğitim sistemimizi tepeden tırnağa değiştirerek asıl hedefini açıkça belirtmiştir” dedi.
 
Karabağ; Biz olmasak okullar dökülür
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, panele katılan vatandaşlara dert yandı. Karabağ, ”Belediyeler ve biz olmasak okullarımız dökülecek. Hiçbir bakanlığında bizim bütçemize bir katkısı yok. Yani sizden aldığımız vergilerin bir kısmını o okullara ayırıyoruz. Bizim görevimiz değil ama biz yapıyoruz “ dedi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv